Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat no demanarà presó pel matrimoni que es va resistir al seu desnonament al Clot

Manifestació de suport als acusats a les portes dels jutjats

Oriol Solé Altimira

Els advocats dels Mossos d'Esquadra no reclamaran finalment penes de presó per al matrimoni que es va resistir al seu desnonament al barri barceloní del Clot el 2011. Interior ha decidit ajustar-se a la petició de la Fiscalia, que considera que els únics fets pels que se'ls pot condemnar constitueixen una falta contra l'ordre públic, per la qual es demana una pena de 20 dies de multa.

Les tres persones encausades pels mateixos fets, activistes i veïns que van ajudar la parella a resistir la intervenció de la policia per treure'ls del seu domicili, també veuran els seus càrrecs rebaixats. Els lletrats no els acusaran de delictes de desordres públics, com han mantingut en principi, per la qual cosa la petició de penes des de la Generalitat baixarà des dels quatre anys i tres mesos de presó a dos anys.

La decisió ha estat avançada pel portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, que ha informat durant una comissió que el secretari general d'Interior li havia traslladat el canvi de criteri en el judici. Fonts del departament han confirmat posteriorment aquesta informació a Catalunya Plural aquest dimecres.

El judici sobre els fets del desnonament ha començat aquest dimecres amb les declaracions de la parella, els tres activistes acusats i diversos dels agents van participar. El matrimoni, que va patir el 2011 el llançament del domicili on havia viscut 26 anys amb la intervenció d'agents antiavalots dels Mossos, ha explicat davant la jutge que van sentir “pànic” en veure la policia entrant a casa pel balcó. Ell ha denunciat a més que va ser agredit per un dels mossos amb un cop de puny.

Els advocats de l'acusació, que faran formalment les peticions de pena aquest dijous a la segona sessió del judici, rebaixaran les que venien sostenint fins ara fins deixar-les al mateix nivell que la Fiscalia, que sempre va veure menys gravetat en els fets pel que estan acusades les cinc persones.

Etiquetas
stats