Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El Govern anuncia que tancarà les presons la Model, Wad-Ras i Trinitat Vella abans del 2025

Mundó, Sanz, Colau i Junqueras el dia de l'anunci del tancament de la Model

elDiario.es Catalunya

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts que tancarà les presons de la Model, Wad-Ras i Trinitat Vella abans de l'any 2025. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat que la Generalitat vol abaixar la persiana –en un màxim de vuit– de les tres presons de la capital catalana amb l'objectiu de construir un centre obert, a més d'un per a dones i presos preventius, a la Zona Franca de Barcelona.

A la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Mundó ha defensat que es tracta d'una decisió “important” que servirà per a ajustar la ubicació dels centres penitenciaris a la ciutat i per complir amb una assignatura pendent de la Generalitat.

El centre obert de la Zona Franca, projectat en un solar de 20.000 metres quadrats, costarà 32 milions d'euros i el de dones i preventius costarà 75. Mentre el primer està previst que estigui acabat el 2021, el segon ho estarà en 2025.

L'anunci arriba després que la Generalitat declarés la intenció de tancar la Model de Barcelona aquest 2017. No obstant això, en aquell moment Mundó va destacar que la construcció d'una nova presó a la Zona Franca no era “una necessitat urgent” després del tancament de la presó del centre de Barcelona, ja que el sistema penitenciari català –va argumentar Món– disposaria d'unes 3.000 places lliures que podrien acollir els presos del centre barceloní.

Ara la Generalitat ha assegurat que el nou projecte carcerari per a Barcelona permetrà tancar, a part de la Model, la presó Wad-Ras, que funciona des de 1915, i també la de Trinitat Vella, que al llarg dels seus 55 anys d'història ha anat canviant d'usos i ha albergat a dones, joves i reclusos en règim obert.

Etiquetas
stats