Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Guanyem i Podemos impulsen una querella contra la família Pujol Ferrusola

Jordi Pujol / EDU BAYER

elDiario.es Catalunya

La plataforma Guanyem Barcelona, que aquest setembre posa en marxa un procés per constituir una candidatura de cara a les properes municipals, farà demà la presentació de la querella que interposaran juntament amb Podemos contra Jordi Pujol i Soley, Marta Ferrusola i Lladós, els seus fills Jordi, Marta, Josep, Pere, Oriol, Mireia i Oleguer Pujol Ferrusola i empresaris propers a l'entramat familiar, per presumptes delictes contra la hisenda pública, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn de funcionaris, malversació de fons públics, prevaricació i altres.

La querella ha estat redactada per les dues formacions i comptarà amb el suport d'altres col·lectius convocats a confluir amb Guanyem en les properes eleccions, com són ICV-EUiA, Partit X i Procés Constituent, entre altres, segons anuncia la convocatòria. A l'acte hi intervindran els portaveus de Guanyem Ada Colau i Jaume Asens, advocat, i l'exfiscal anticorrupció i exeurodiputat de Podemos Carlos Jiménez Villarejo, un dels fiscals encarregats del cas Banca Catalana.

L'acció legal de Guanyem i Podemos se sumaria a la que les entitats veïnals catalanes van anunciar la setmana passada i, segons Lluís Rabell, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), “el més probable és que les dues querelles acabin confluint”.

Altres dues entitats han anunciat la voluntat de querellar-se contra l'expresident, però des de posicions ideològiques molt distants: el sindicat ultradretà Manos Limpias, que va posar denúncia a principis d'agost, i el partit xenòfob Plataforma per Catalunya, que ha anunciat aquest dilluns que també presentarà querella.

Etiquetas
stats