Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Herrera i Camats s'acomiaden d'ICV defensant el referèndum català

Excoordinadors d'ICV defensen el referèndum català

elDiario.es Catalunya

Els ex coordinadors nacionals d'ICV Joan Herrera i Dolors Camats s'han acomiadat aquest dissabte al matí de la coordinació nacional d'ICV defensant el referèndum per solucionar l'encaix de Catalunya. Els dos han assegurat que CDC “ha dinamitat” aquesta via i han criticat que ERC i la CUP hagin “apuntalat” el projecte convergent en lloc d'apostar per la confluència d'esquerres.

Ja fa unes setmanes que els dos dirigents del partit van ser substituïts per David Cid i Marta Ribas juntament amb l'eurodiputat Ernest Urtasun com a portaveu.

ICV celebra aquest cap de setmana a les cotxeres de Sants de Barcelona la seva onzena Assemblea Nacional, en la qual aprovarà la seva ponència política que marcarà l'estratègia del partit els propers quatre anys i en la qual triarà a la seva nova executiva nacional així com als membres del consell nacional.

Durant la presentació de l'informe de gestió en el mandat, Herrera i Camats han reiterat la seva aposta per la celebració d'un referèndum per solucionar l'encaix de Catalunya a Espanya i per la suma de les esquerres per ser “hegemòniques”, estratègia que ja van fixar en l'anterior Assemblea Nacional de fa quatre anys a Viladecans (Barcelona).

Si bé han reconegut “errors tàctics”, els exdirigents ecosocialistes han assenyalat que en “cap cas” aquests han estat estratègics, ja que tots dos objectius, el del referèndum i el de la confluència de les esquerres, segueixen “vigents”.

Camats ha defensat que el referèndum segueix sent “l'única solució” a l'encaix català que, a més, ha anat “sumant” aliats a Espanya i a nivell internacional i, en aquest sentit, ha criticat que l'expresident de la Generalitat Artur Mas i CDC “hagin dinamitat” aquesta via, conduint a Catalunya a un “carreró sense sortida” amb el seu projecte independentista.

A més del referèndum català, els exlíders d'ICV han reiterat la seva aposta per la confluència de les esquerres superant la fase de les coalicions, sumant així a nous actors polítics i socials per constituir “projectes col·lectius i compartits” que aspirin a ser “hegemònics” a Catalunya.

Camats, en aquest context, ha criticat que ERC i la CUP hagin optat per “apuntalar” el projecte de CDC, en lloc d'apostar per la “construcció” de la suma de les esquerres catalanes, cosa que permet “il·lusionar” als catalans i “transformar” la realitat política i econòmica actual.

Etiquetas
stats