Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Infraestructures.cat cessa l'alt càrrec imputat pel cas del 3%

Josep Antoni Rosell a l'arribada dels jutjats del Vendrell, on va obrir una caixa forta

elDiario.es Catalunya

El Consell d’Administració d'Infraestructures.cat, l'empresa que gestiona l'obra pública de la Generalitat, ha acordat aquest dijous rescindir el contracte a Josep Antoni Rosell degut a la “pèrdua de confiança” en l'alt càrrec. Rosell va ser detingut i està investigat per la seva presumpta participació en el cas del 3%. El jutge del Vendrell investiga si, tal i com apunten informes policials, Rosell era la peça que unia constructores i administració per cobrar comissions a canvi d'obra pública.

En el moment de la seva detenció, Rosell era director general d'Infraestructures.cat, l'antiga Gisa, l'ens públic que s'encarrega de gestionar l'obra pública de la Generalitat. Tot i que fruit de la seva detenció se'l va apartar de la direcció i de la presidència de la mesa de contractació de l'empresa, se li va acabar oferint un altre càrrec a Infraestructures.cat, en concret el responsable d'actuacions internacionals i d'investigació de l'empresa, tal i com va revelar el diari El País. Finalment, el consell d'administració d'Infraestructures.cat, ara presidit per Joan Jaume, ha aprovat la sortida de Rosell de l'empresa.

Rosell va iniciar la seva carrera en els alts càrrecs de l'administració al departament d'Agricultura en l'últim Govern de Jordi Pujol, des d'on va impulsar el canal Segarra Garrigues, la segona obra pública amb major sobrecost després de la Línia 9 de del metro. Amb el canvi de Govern tripartit, va passar a l'empresa privada, en concret una de les implicades en la construcció del canal. Quan Artur Mas va tornar a la Generalitat, Rosell va assumir la direcció d'Infraestructures.cat. Era un dels càrrecs millor pagats de l'administració catalana: el 2012 va cobrar 139.000 euros.

stats