Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

José Zaragoza abandona l'Executiva del PSOE per la seva implicació en l'escàndol d'espionatge

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés i exsecretari d'organització socialista.

eldiario.es

El diputat del PSC i fins aquest dimecres un dels representants catalans a l'Executiva del PSOE abandona el seu càrrec a la direcció del partit per l'escàndol d'espionatge de Método 3. La dimissió de Zaragoza ha transcendit a mitja tarda d'avui i encara no ha estat comunicada a la direcció del PSOE.

Zaragoza, que va ser secretari d'organització del PSC, està assenyalat per les investigacions policials que pretenen aclarir l'espionatge i gravació d'un dinar en què van participar la dirigent popular Alicia Sánchez Camacho i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga de Barcelona.

Segons fonts socialistes, la pressió s'ha fet insostenible per al PSC, que ha exigit a Saragossa que dimiteixi i carregui amb la responsabilitat que pogués derivar-se del resultat de les indagacions policials. De moment es desconeix si el polític català abandonarà també el seu escó al Congrés.

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha qualificat aquest dimecres en una entrevista a la Cadena SER de “repugnant” l'espionatge polític, i ha afegit que, de confirmar-se les indagacions policials, el PSC “haurà de prendre decisions”. Zaragoza va ser l'encarregat de dirigir la campanya de Carme Chacón en el seu intent per fer-se amb la secretaria general socialista.

Va realitzar dos encàrrecs a Método 3

El Cos Nacional de Policia assenyala Zaragoza com a origen d'almenys dos encàrrecs l'agència de detectius relacionats amb l'espionatge a polítics: l'enregistrament de la conversa entre Alícia Sánchez Camacho i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga i una investigació sobre el domicili de Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona.

Mentre els treballs del Cos Nacional de Policia tanquen el setge sobre la figura de José Zaragoza com a demandant dels serveis de Método 3, les declaracions davant el jutge del director de l'agència situen Alícia Sánchez-Camacho com a coneixedora amb tota probabilitat que el seu conversa estava a La Camarga estava sent gravada.

Aquestes paraules, sumades al fet que el PSC va encarregar i va pagar 1.750 euros per la gravació de la Camarga, han portat a la resta de formacions polítiques catalanes a pensar en un pacte entre PP i PSC per demanar informació que pogués servir de munició política contra CiU mitjançant l'espionatge.

Etiquetas
stats