Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les anàlisis descarten que Juan Andrés Benítez estigués sota els efectes de les drogues

La imatge de Benítez, en una façana del Raval, durant una protesta veïnal.

catalunyaplural.cat/Agències

Barcelona —

El veí del Raval Juan Andrés Benítez no estava sota els efectes de cap droga quan va ser reduït amb violència pels Mossos d'Esquadra al carrer Aurora de Barcelona. L'informe toxicològic, que ja està en mans del jutge -i al qual ha tingut accés l'Agència Catalana de Notícies- revela com la quanitat de cocaïna detectada al cos de Benítez era insignificant, en contra de la percepció d'alguns veïns, que van assegurar que estava alterat i probablement drogat, i dels mateixos Mossos d'Esquadra, que esgrimien com a argument de la seva intervenció la suposada agressivitat de Benítez provocada per la ingesta de drogues, segons van recollir en l'atestat.

Però l'anàlisi ha detectat només 0,01 mil·ligrams de cocaïna per litre de sang, a més de 0,1 grams d'alcohol per litre, totes dues quantitats considerades massa baixes per provocar efectes sobre una persona o per resultar tòxiques, tal com s'afirma en el mateix document, que forma part de l'autòpsia. De fet, l'informa precisa que els efectes tòxics se solen donar amb concentracions de cocaïna en sang a partir de 0,25 mil·ligrams.

L'estat de Benítez va ser un dels principals arguments dels Mossos d'Esquadra per justificar la seva actuació violenta, just després de la qual aquest empresari, a causa de diversos cops al cap, va entrar en una parada cardiorespiratòria que li va provocar la mort. De fet, en les transcripcions que estan en mans de la justícia es percep com un agent qualifica Benítez -“el dolent de la pel·lícula”, li diu- de “superdrogat”.

No només els agents, sinó que alguns testimonis que ja han declarat davant del jutge van apuntar també que Benítez estava molt alterat, i van afirmar que podria deure's al consum de droga. El cert és que Benítez s'havia barallat amb un veí feia poc, i quan els Mossos d'Esquadra el van intentar reduïr, una estona després de la trifulca, ell s'hi va resistir. Però en cap cas anava drogat, segons l'informe.

Etiquetas
stats