Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona demana explicacions a Telefònica per la situació dels treballadors de Movistar que van fer vaga

L'alcaldes, Ada Colau, amb els treballadors de Movistar durant l'ocupació del Mobile World Center / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges

Barcelona —

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha tramès una carta al director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, on li demana explicacions per la situació dels treballadors de Movistar que van protagonitzar una vaga la primavera passada, després de rebre informacions segons les quals s’ha acomiadat i sancionat alguns dels participants en aquella protesta. Aquests treballadors, encarregats de les tasques de manteniment de la xarxa i els serveis de Movistar, protestaven pel que consideraven unes condicions laborals injustes, tant pel que feia a les hores de treball com a les retribucions. L’acte reivindicatiu més espectacular va ser l’ocupació de la seu del Mobile World Center a la plaça de Catalunya.

Després de 74 dies de vaga, els treballadors van desconvocar la vaga però no van aconseguir compromisos concrets de Telefònica, que va responsabilitzar les empreses subcontractades per Movistar de les condicions laborals denunciades. A finals del mes de maig, ‘Barcelona en Comú’, el grup que ara governa l’Ajuntament de Barcelona, i d’altres formacions polítiques van signar l’anomenat ‘Compromís de les Escales’ que exigia que es respectessin els drets laborals dels treballadors de les empreses subcontractades per Movistar. Pisarello subratlla aquest compromís i reclama a Telefònica un canal de diàleg que, segons escriu a la carta, ‘permeti donar una resposta satisfactòria a una matèria tant rellevant i sensible per la ciutadania com són els drets laborals’.

El govern municipal, segons explica el tinent d’alcalde en la carta, “vol ser un garant dels drets laborals a la ciutat de Barcelona” i “actuarà com a àrbitre en aquells conflictes que ho requereixin”. “Com a Ajuntament, som corresponsables de les condicions dels i les treballadores d’empreses que tenen contractes amb el consistori”. A més, recorda a Telefònica que l’Ajuntament “té la intenció d’estudiar la introducció d’un salari mínim de ciutat i d’impulsar un segell de qualitat contractual per tal que les empreses que prestin serveis al consistori garanteixin que apliquen els convenis sectorials”.

Etiquetas
stats