Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència Nacional arxiva el cas de cinc anarquistes que van passar quatre mesos a la presó

Imatge de l'operatiu dels Mossos contra un grup anarquista del barri de Sants fa un mes

elDiario.es Catalunya

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha arxivat la causa contra els cinc anarquistes detinguts el maig del 2013 a qui els Mossos d'Esquadra acusaven d'enaltiment del terrorisme i tràfic d'estupefaents. En una minsa interlocutòria d'una pàgina, Pedraz arxiva el cas perquè no ha quedat “suficientment acreditada” la comissió dels delictes d'enaltiment del terrorisme i tràfic de drogues.

Els Mossos d'Esquadra van detenir al maig del 2013 els cinc anarquistes i els van acusar d'un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme, en el marc d'una operació en què van registrar l'Ateneu Llibertari de Sabadell, que és la seu de la CNT i on es reuneix l'assemblea local del 15-M. La divisió d'informació de la policia catalana considerava que els acusats feien apologia de la violència a través de les xarxes socials, però ara el jutge considera que no hi ha prou elements per acreditar-la.

A mitjans de setembre del 2013 els acusats van ser posats en llibertat a l'espera de judici, després d'haver passat per diverses presons espanyoles. A l'acte del jutge Pedraz, del passat 20 de novembre, se li poden interposar recursos de forma i d'apel·lació, el primer en un termini de tres dies i el segon en el termini de cinc dies.

Etiquetas
stats