Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'acusació popular del cas Mercuri demana que el comte de Godó declari com a testimoni

L'editor de La Vanguardia, el comte de Godó

elDiario.es Catalunya

Sabadell Lliure de Corrupció, l'acusació popular del cas Mercuri que investiga la corrupció a l'ajuntament de Sabadell (Barcelona) comandat pel socialista Manuel Bustos, ha sol·licitat a la jutge instructora que citi a declarar en qualitat de testimoni al comte de Godó i editor del diari La Vanguardia, Javier Godó. L'objectiu és que Godó aclareixi els fets al voltant de la concessió concessió d'un canal de televisió a l'empresari Nicola Pedrazzoli, que conforma la peça 29 del cas Mercuri. La plataforma també demana que s'imputi a l'ex primer secretari del PSC, Pere Navarro, per un presumpte delicte de tràfic d'influències.

La plataforma ha demanat la imputació de Navarro, que va comandar el PSC des de 2011 a 2014, per la seva presumpta participació en les gestions efectuades per Bustos davant els membres del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) per aconseguir la concessió d'un nou canal de televisió a empresari Nicola Pedrazzoli. Pel mateix motiu va declarar com a imputat fa una setmana el líder del PSC a Barcelona Jaume Collboni, que va negar davant la jutge que interferís per beneficiar Pedrazzoli, fundador del Canal Català (CCTV), per obtenir una nova freqüència de televisió a suggeriment de Bustos.

En el capítol dels testimonis, a més del comte de Godó la plataforma demana que se citi a declarar Carlos Luis Fuentes Gómez, presentador de CCTV, i l'exdirector de La Vanguardia i actual director del digital El Nacional, José Antich.

L'acusació popular considera que les seves declaracions serien “essencials” per aclarir el que va passar i poder separar així els fets que buscaven la concessió d'un nou canal de televisió autonòmic i els que pretenien l'ampliació i el lloguer de la freqüència de RAC 105 TV, propietat del grup Godó. La plataforma apunta que el grup Godó “sembla que es va fer enrere” per la negativa de la Caixa a finançar un projecte que implicaria la pròpia competència al grup.

En la peça 29 del Mercuri, que investiga les gestions i les pressions que Bustos i Pedrazzoli van realitzar sobre els representants del PSC al CAC i sobre persones vinculades al partit perquè es votés a favor de la concessió d'un nou canal televisiu a l'empresari, estan imputades el propi Bustos, Pedrazzoli i Collboni.

Etiquetas
stats