Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'exdirector de l'Agència Tributària nega cap tracte de favor a Oriol Pujol en el cas de les deslocalitzacions

La juez sospecha que Oriol Pujol y su mujer invirtieron dinero negro en viviendas

Siscu Baiges

Barcelona —

L’exdirector de l’Agència Tributària de Catalunya, Lluís Franco, ha negat aquesta tarda que donés cap tracte de favor a l’exdiputat i exsecretari general de Convergència Democràtica, Oriol Pujol, en el cas de les deslocalitzacions d’empreses pel qual és investigat judicialment, en una peça separada del cas ITV. En el decurs de la sessió d’avui de la Comissió d’investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política, els diputats presents han demanat a Franco explicacions dels missatges i les converses telefòniques que s’han fet públics i en els quals Oriol Pujol comenta amb l’empresari Sergi Alsina la necessitat que els rebi enmig de les negociacions per fer efectives aquestes deslocalitzacions. La justícia investiga els beneficis obtinguts per Alsina en aquestes deslocalitzacions, i els seus pagaments a Anna Vidal, dona d’Oriol Pujol, per haver-lo assessorat.

Lluís Franco ha tret importància a expressions que s’imputen a Oriol Pujol, com la que afirma que “a l'Artur se li ha ocorregut enviar-nos a ”la nostra gent“ de l’Agència Tributària de Catalunya”. L’exdirector d’aquesta Agència ha dit que va suggerir-los que concertessin una cita amb la seva secretària i que es va fer així. A més, ha explicat que la reunió va tenir caràcter “públic”, perquè hi van assistir tècnics del seu departament. “Vaig atendre la seva trucada com hauria atès la de qualsevol de vostès”, ha afegit, perquè, al seu entendre, es tractava simplement d’assessorar i ajudar a buscar una solució per una crisi en què s’hi jugaven molts llocs de treball.

Franco ha dit que desconeix l’empresari Sergi Alsina i també ha negat tenir cap coneixement de l’empresa Europraxis, de la qual en formava part Josep Pujol, fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que va mediar en la deslocalització de l’empresa Lear, a Cervera, anys enrere.

Els representats de la UDEF i l’Agència Tributària no compareixen

A la sessió d’avui també hi estaven convocats el director d’Inspecció de l’Agència Tributària Espanyola (AEAT), Luis María Sánchez, i el comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), Manuel Vázquez. Cap dels dos no ha comparegut. Luis María Sánchez s’ha negat a fer-ho adduint que no pot fer-ho com a funcionari estatal. El comissari Manuel Vázquez no s’ha presentat amb l’argument que no havia rebut la comunicació corresponent.

El president de la Comissió, David Fernández, ha explicat que té la confimació que aquesta comunicació està pendent de ser recollida a una estafeta de Correos de Madrid des del passat 22 de gener. La Comissió ha aprovat, amb el vot en contra de PP i Ciutadans, que es demani un informe als serveis jurídics del Parlament per determinar quines sancions es poden aplicar davant les incompareixences no justificades.

Etiquetas
stats