Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'expresident de la Diputació de Girona, absolt d'un delicte d'abusos sexuals a una assessora

Jaume Torramadé va renunciar a la presidència de la Diputació de Girona després de la denúncia

elDiario.es Catalunya

L'exalcalde de Salt i expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé (Unió Democràtica), ha estat absolt d'un delicte d'abusos sexuals a una exassessora del seu partit, Minerva Amador, per falta de proves. La jutgessa argumenta que no queda provat cap dels fets denunciats per Amador i pels quals sol·licitava per l'acusat dos anys de presó i una indemnització de 20.000 euros.

Els fets denunciats per l'antiga assessora van passar el 8 de novembre de 2012 durant un sopar al restaurant El Teatret de Girona. Segons la seva versió, Torramadé la va assetjar sexualment tocant-li els pits i els genitals durant el sopar d'inici de campanya de les eleccions catalanes de 2012.

En canvi, la magistrada resol que “no s'ha acreditat que el Sr. Torramadé realitzés a la Sra. Amador cap tocament sorprenent i fugaç en zones que afectessin zones erògenes o les seves proximitats”.

Així mateix, la jutgessa detalla a la sentència absolutòria que Torramadé “únicament” va realitzar “contactes físics en mà, espatlla, genoll o braç no de manera acumulativa i amb l'única intenció que la Sra. Amador havia d'exercir un paper més rellevant tenint en compte que ja era integrant de la llista de CiU al número 15”.

La jutgessa destaca que cap dels tocaments denunciats per l'assessora s'han pogut demostrar i considera que el seu testimoni no és creïble perquè “davant els fets tan greus ocorreguts no presenta denúncia amb caràcter immediat”.

Al cas encara li queda un judici per celebrar-se. I és que Torramadé va denunciar a la seva antiga assessora per extorsió ja que suposadament li hauria reclamat 50.000 euros a canvi de no portar-lo als jutjats per abusos sexuals. Torramadé va dimitir dels seus càrrecs el 2013 per les denúncies creuades amb la seva exassessora.

Etiquetas
stats