Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Llargues cues a l'Aeroport del Prat en la jornada d'aturades parcials

Els vigilants de seguretat de El Prat inicien una aturada parcial

elDiario.es Catalunya

Més d'una hora de cua en els controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat en aquest divendres d'aturades parcials anunciades pels treballadors d'Eulen, l'empresa encarregada de l'accés a les portes d'embarcament. Els passatgers s'acumulen als vestíbuls de les terminals i ja sobresurten del perímetre marcat habitualment per ordenar les cues.

Durant la primera aturada, de 5.30 a 6.30 del matí, s'han generat cues d'un màxim de 40 minuts, segons han informat fonts d'Aena. No obstant això un grup de passatgers ha confirmat a aquest diari que “han esperat una hora i 45 minuts per poder creuar el control de la T2” pocs minuts abans del segon aturada convocada del dia, que va començar a les 10.30 i s'allargarà durant una hora . 

L'accés pot seguir amb complicacions aquesta tarda, amb les aturades parcials que es realitzaran de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30 hores. Aquestes aturades es repetiran els dies 6, 11 i 13 d'agost i a partir del dia 14 hi ha convocada una vaga indefinida de 24 hores .

Pendents de la reunió entre Aena, Eulen i els treballadors

Des de les 9.30 del matí -amb mitja hora de retard- es troben reunits el gestor aeroportuari Aena, el comitè de vaga dels treballadors de seguretat i l'empresa Eulen amb l'objectiu de buscar una solució al conflicte laboral. Aena ha convocat aquesta reunió després de 11 dies de reiterades peticions dels treballadors, per “facilitar la negociació” davant les jornades de vaga previstes per als pròxims dies.

La Delegació del Govern a Catalunya ha fixat en el 90% el compliment dels serveis mínims de caràcter obligatori durant la vaga, entenent que “per sota d'aquest percentatge es podrien veure afectats greument altres drets fonamentals, especialment el de la llibertat de circulació”.

Reaccions davant la protesta dels treballadors

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s'ha referit a la polèmica atribuint la vinculació de l'empresa adjudicatària amb la germana del president de la Xunta. “Ja és mala sort que l'empresa de seguretat de la germana de Núñez Feijoo treballi en 27 aeroports i només faci vaga al de Barcelona”, ha assegurat el diputat d'ERC.

Per la seva banda, Eulen nega les denúncies de favoritisime en les adjudicacions i assegura que davant les “contínues imprecisions i falses informacions” Micaela Núñez Feijó  és una “trebaladora” del grup on exerceix com a “directora provincial a Ourense i Pontevedra” i no “propietària ni accionista”. 

Per part de la Generalitat, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha recordat que el Prat també ha patit conflictes laborals amb els treballadors de la neteja i de la restauració. “No sé si ens toca la loteria perquè som catalans però el nostre aeroport té més conflictes que altres” ha assenyalat Ginesta. El responsable de la Generalitat que s'ha ofert per mediar en el conflicte considera que les condicions laborals dels vigilants de l'aeroport del Prat són “difícils”. 

Etiquetas
stats