Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El director de Método 3 assegura que una de les comensals coneixia la gravació de La Camarga

El director de Método 3 dice que lo más seguro es que Sánchez-Camacho pidiera que la grabaran en La Camarga.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, ha assegurat aquest dilluns que la gravació de la conversa al restaurant La Camarga entre la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, es va fer amb el consentiment d'una d'elles. En un comunicat remès a Efe, Marco, imputat en aquesta presumpta trama d'espionatge polític, ha afirmat que els documents intervinguts en el registre policial de la seu de Método 3 han demostrat que el seu contingut era “absolutament legal”.

La titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, Elisabet Castelló, continua amb la investigació per descobrir qui va ordenar gravar la conversa privada que van mantenir el 7 de juliol de 2010 al restaurant La Camarga de Barcelona Alicia Sánchez-Camacho i Victòria Álvarez. Un informe de la Policia Nacional que figura al sumari del cas conclou que el PSC, per mitjà de l'exsecretari d'organització José Zaragoza, va pagar a Método 3 un total de 1.750 euros per la gravació de la conversa. En aquest sentit, CiU va advertir aquest dissabte d'una “maquinació de PSC i PP per fer mal” a la coalició nacionalista, consistent en revelar els suposats tripijocs dels fills de Jordi Pujol.

Marco, que davant la jutge va defensar que la intermediació per contractar-los en el cas de La Camarga va procedir de “l'entorn” de la líder del PPC, insisteix en el comunicat que la gravació es va fer “de forma legal i amb el consentiment d'una de les intervinents en el menjar”. El director de Mètode 3 assenyala en el comunicat que encara no s'han dut a terme a la causa les diligències que va reclamar per poder acreditar el consentiment en l'enregistrament per part d'una de les participants en el menjar.

Marco denuncia pressions d'Interior per a “salvar” a Camacho , segons el diari 'Ara'

En el sumari del cas, al qual ha tingut accés el diari 'Ara', consta com Marco va denunciar davant el jutge haver rebut pressions per part del Ministeri de l'Interior per evitar que es relacionés Camacho amb l'encàrrec de l'espionatge i perquè no es difongués el contingut de la cinta. El director de l'agència va afirmar davant la magistrada que un agent del CNI va anar a trobar-lo i li va dir, en referència a la gravació: “Sabem que l'Alícia ho sabia. Salva-la. Calla o et farem callar”. En la seva declaració davant la jutge, Marco va anar més enllà del que afirma avui en el seu comunicat , segons l'Ara, en dir que “el més segur” és que fos Camacho qui demanés la gravació.

El director de Método 3 va comunicar al jutge les “pressions i xantatges velats” que va rebre per part del ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i del Govern espanyol, segons recull el 'Ara'. El director de l'agència no concreta quines van ser aquestes pressions, però sí que constata la intervenció del CNI instant-lo a “callar”.

Etiquetas
stats