Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Millo alerta que els funcionaris que participin al referèndum poden acabar inhabilitats

Enric Millo, delegat del govern espanyol

elDiario.es Catalunya

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha avisat aquest dissabte que els que participin en l'organització d'un referèndum que vulneri la legalitat vigent podran acabar inhabilitats. S'ha referit a polítics, possibles empreses contractades i, també, als empleats públics. “Si un funcionari, premeditadament i a consciència, infringeix les seves obligacions com a servidor públic, s'haurà d'atenir a les conseqüències”, ha assegurat en una entrevista a Rac1.

Millo ha subratllat que els organitzadors del referèndum, anunciat per Carles Puigdemont per l'1 d'octubre de 2017, corren el risc de “quedar inhabilitats”. “Això ja ha passat”, ha recalcat en referència a la inhabilitació dels dirigents polítics que van materialitzar la consulta del 9-N, com l'expresident de la Generalitat Artur Mas i tres dels seus consellers.

El delegat del Govern central ha expressat també que està a l'espera de conèixer l'acta de la reunió extraordinària del Consell Executiu que va donar llum a l'anunci de la data i la pregunta del referèndum. Quant sàpiga els termes concrets de l'acord formalitzat ahir en el si de la Generalitat, es plantejarà si cal “prendre mesures”, segons ha afirmat. En aquesta línia es va expressar aquest divendres el Govern espanyol, que ja va dir que quan la convocatòria sigui oficial, la recorrerà al Tribunal Constitucional.

ERC contesta: “No calen funcionaris”

En el mateix programa a Rac1 ha intervingut, minuts després, la secretària general d'ERC i diputada al Parlament Marta Rovira, que ha afirmat que la Generalitat podria descartar l'ús de funcionaris per l'1 d'octubre. “L'ús de funcionaris en una jornada electoral, amb la llei espanyola, no es necessari”, ha afirmat, per després llançar un missatge al Govern espanyol: “Estan treballant sobre una fal·làcia, que per a organitzar una jornada electoral ordinària són imprescindibles els funcionaris. I no és cert”, ha tancat.

Etiquetas
stats