Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Les declaracions dels Mossos desmenteixen la versió del Departament d'Interior en el cas d'Ester Quintana

Set mossos han estat apartats per ocultar que van actuar a prop d'on es va ferir Quintana

CatalunyaPlural

Barcelona —

Noves contradiccions en el cas Ester Quintana amb les declaracions del cap i l'escopeter de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra, que anaven en la furgoneta Dragó 414 el 14 de novembre, dia de la vaga general, quan Quintana va rebre l'impacte d'un objecte –una bala de goma, segons l'acusació– a la confluència de la Gran Via i el Passeig de Gràcia, motiu pel qual se li va haver d'extirpar un ull.

El policies, que han estat apartats per la Conselleria d'Interior per amagar, suposadament, informació dels fets que s'investiguen, han declarat aquest dijous com a testimonis davant del jutge que instrueix el cas. Han afirmat que no van disparar cap salva a l'hora que Ester Quintana va ser ferida i que sempre han mantingut la mateixa versió dels fets, segons fonts judicials.

D'aquesta manera aquests mossos desmenteixen l'últim informe presentat pel Departament d'Interior davant del jutge. En aquest document es recollia textualment: “el cap creu recordar que l'escopeter del seu equip va efectuar una salva”, cosa que han negat tant el cap com l'escopeter, que asseguren que la seva unitat només va disparar dues salves al principi del dispositiu i que en aquell punt ni tan sols van baixar l'escopeta del vehicle.

L'advocada de Ester Quintana, Laia Serra, ha assegurat, després d'escoltar les declaracions de tots els agents dels tres furgons que van actuar a la zona, que “s'està mentint i encobrint”, i ha avançat que s'ha aconseguit un nou vídeo amb contingut revelador que es presentarà pròximament al jutjat.

No és el primer cop que es detecten contradiccions entre les declaracions policials i o del Departament d'Interior i el que després es pot documentar gràficament. La gravació de la videocàmera d'una entitat bancària del Passeig de Gràcia a Barcelona, avala la versió que sempre ha donat Ester Quintana sobre els seus moviments per l'esmentat carrer previs a ser ferida a l'ull pel que ella sempre ha firmat que és una pilota de goma disparada pels Mossos d'Esquadra.

Segons fonts judicials el vídeo de l'oficina del Banc Santander, situada a la cruïlla del carrer de Casp amb Passeig de Gràcia, confirma el testimoni fet per Quintana al Jutjat número 11 de Barcelona. Bàsicament, explica que baixava tranquil·lament pel Passeig de Gràcia i en veure que hi havia aldarulls entre manifestants i antiavalots a prop de la Plaça de Catalunya va tirar enrere per la vorera contrària.

Poc a poc es van esclarint els fets malgrat les contradiccions i canvis de posicions de la banda oficial. Val la pena recordar que la versió donada pel conseller que era el responsable polític d'Interior quan Quintana va patir l'agressió. Felip Puig va insinuar en seu parlamentària que els danys patits per la ciutadana havien estat causats pel llançament d'objectes per part altres manifestants.

El cas Quintana posa de manifest segons fonts polítiques la descoordinació interna entre els responsables polítics del cos dels Mossos i almenys part de la cúpula d'aquest organisme policial.

Etiquetas
stats