Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Nuet revalida el seu lideratge a EUiA reclamant “més unitat” entre els partits polítics afins a Colau

Joan Josep Nuet ha estat reelegit coordinador general d'EUiA a la VII Assemblea Nacional,

Sònia Calvó

Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) ha celebrat la seva VII Assemblea Nacional, l’Alternativa, on s’ha reelegit coordinador general d’EUiA a Joan Josep Nuet amb 62 vots. Nuet s’ha imposat per davant de l’únic candidat alternatiu i coordinador general d’EUiA a Santa Coloma de Gramenet, Xavier Pujols, que n’ha sumat 24. Nuet, diputat de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, era coordinador general des de la VI Assemblea, el 2012, quan va rellevar a Jordi Miralles.

La llista de Nuet, sota el títol ‘‘Una EUiA compromesa amb la Catalunya treballadora i popular i la construcció d’un nou espai transformador’, era una declaració d’intencions. Nuet pretén mantenir la direcció i l’objectiu de sumar-se a la confluència dels diferents partits d’esquerres catalans, però sense desaparèixer com a coalició. Per això, tal com ha dit Nuet, aposten per “una república catalana lliurement federada amb la resta de pobles d’Espanya”. Una línia que segueix la proposta d’Ada Colau de construir una nova formació que aspiri a ser la referència de l'esquerra del canvi a Catalunya. Això, a través de les dues candidatures de coalició construïdes al voltant d’En Comú, Barcelona en Comú i En Comú Podem. Colau ja va avançar que serà un espai obert a ICV, EUiA i Podem, totes elles formacions aliades.

A l’acte també hi ha intervingut Alberto Garzón, coordinador general d’Izquierda Unida (IU), que ha animat a “construir un nou subjecte polític que reflecteixi una realitat de molta gent per construir una societat alternativa”. Segons Garzón, “les esquerres hem d’oferir una alternativa política i econòmica per les classes populars”, ha afegit. S’esperava que també assistissin a l’assemblea fessin Pablo Iglesias, líder de Podem, i l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, de Barcelona en Comú, però finalment han fet la seva intervenció a través de la projecció d’un vídeo. Iglesias ha instat les formacions polítiques a treballar per crear aquest nou partit i ha dit que “la confluència no pot ser només electoral, cal construir un espai per caminar junts en la mateixa direcció”.

Els delegats d’EUiA ja van escollir dissabte la llista al consell nacional. La liderada per Joan Josep Nuet al Consell Nacional es va imposar amb el 72% dels suports per davant de l’encapçalada pel regidor de Sabadell Eduard Navarro, que va aconseguir el 26% dels vots.

Etiquetas
stats