Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La PAH irromp en la campanya electoral amb un escrache a CiU

La PAH ha irromput silenciosament en un acte de campanya de Xavier Trias a Les Corts / João França

João França

Barcelona —

La PAH ha entrat en campanya electoral aquest diumenge, i ho ha fet amb un escrache a CiU per demanar que es posicioni a favor de la ILP pel dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica que es tramitarà al Parlament. Avui li ha tocat el torn al partit del Govern, però la plataforma anuncia que també anirà darrera el PP, perquè són els dos únics partits de la cambra catalana que no s'han posicionat a favor de la proposta legislativa.

Igual que van fer per reclamar als diputats del PP que aprovessin la ILP estatal i més tard a les europees per assenyalar el candidat del PP per no haver-ho fet, la PAH torna a recórrer als escraches. La setmana passada va dirigir una carta als diputats en què els donava un ultimàtum per posicionar-se, i com que no han tingut resposta, han optat per perseguir-los durant la campanya electoral. Avui han actuat per primer cop, en un acte del portaveu del Govern Francesc Homs a Sant Celoni amb els 16 alcaldables de CiU al Baix Montseny, i també a Barcelona.

La plataforma ha irromput silenciosament en un acte que celebrava l'alcalde Xavier Trias al barri de Les Corts, després de presentar aquest matí les seves propostes en matèria d'habitatge, i li ha retret que tot i que el consistori barceloní va aprovar una moció que dóna suport a la ILP, des del Parlament, el seu mateix partit, CiU, es manté en silenci sobre la iniciativa.

L'alcalde Trias ha reaccionat a l'acció entaulant una conversa amb els manifestants, als quals ha repetit el seu discurs habitual en aquestes qüestions: assegura que els serveis socials de l'Ajuntament donen resposta a tots els casos de desnonaments a la ciutat, i a més a més diu que a Barcelona hi ha “molt pocs pisos buits en mans d'entitats financeres”. Alguns dels que s'han detectat s'ofereixen a fons voltors per preus que ronden els 20.000 euros. En la mateixa línia, els regidors Antoni Vives i Jordi Martí, que s'han mostrat especialment molestos, han insistit en que el consistori col·labora amb la PAH.

Els activistes, però, han respost que actualment no s'estan donant respostes a les problemàtiques de l'habitatge a la ciutat, i han posat com a exemple el cas d'una mare amb un fill de dos anys que s'ha quedat recentment al carrer. Des de la PAH reivindiquen la ILP com única resposta efectiva a la qüestió de l'habitatge davant de totes les que estan sobre la taula.

Dispersada la conversa, Trias ha espetat un previsible “li esteu fent la campanya a la Colau” a un grup d'activistes que han respost dient que la PAH és apartidista. Precisament aquesta setmana la plataforma ha publicat un comunicat per recordar que “és i seguirà sent apartidista”. “En els temps electorals que vivim, algunes persones que participen a la PAH s'han vinculat a diferents candidatures, la qual cosa, de cap manera es podria interpretar com que la PAH dóna suport alguna d'aquestes candidatures”, diu el text. Si bé el d'Ada Colau, per haver-ne estat la cara visible, és el cas més sonat d'algú de la PAH que es presenta a les eleccions, no és ni molt menys l'únic, i la plataforma busca desvincular-se de tots.

Etiquetas
stats