Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La PAH arrenca els seus 'escraches' electorals al PP amb les visites de dos ministres

La PAH de L'Hospitalet no ha pogut contenir els crits davant els membres del PP / Enric Català

João França

L'Hospitalet de Llobregat —

Els ànims de la PAH de L'Hospitalet no es contenen fàcilment. L'escrache silenciós a Luis de Guindos convocat la tarda d'aquest dilluns ha estat ple de crits de “Sí se puede” i “Sí a la ILP, no votis al PP”. És el tercer escrache que porten a terme als actes del partit, després d'un al matí a Blanes –en un acte en què participaven el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i la presidenta del PP català Alicia Sánchez Camacho– i un altre el diumenge a Mollet –amb Sánchez Camacho i el candidat del PP català a les europees, Santi Fisas. Aquests sí, silenciosos: els membres de la PAH es van limitar a exposar amb cartells les dades relatives al dret a l'habitatge.

Un centenar de persones s'han concentrat aquesta tarda davant el recinte de La Farga on el Ministre d'Economia participava en un acte amb la presidenta del PP català Alicia Sánchez Camacho. A la porta, davant el cordó policial, els activistes de la PAH mostraven els grans cercles vermells, amb dades sobre “el drama de l'habitatge”, i verds, amb altres sobre les victòries de la PAH, mentre passaven davant seu diversos militants del PP. “No ens han deixat entrar perquè els fa por la democràcia i no volen veure la realitat”, ha lamentat Gala Pin, de la PAH de Barcelona.

No obstant això, no tots s'han quedat fora. Pere, un “avi” habitual de les manifestacions barcelonines, ha passat el cordó fent-se passar per un assistent a l'acte mentre els seus coneguts li cridaven “pepero”. A dins, quan ha entrat De Guindos, ha aixecat un petit cartell on deia “Culpables” i ha rebut empentes dels militants del partit, que han acabat ocasionant-li un tall al llavi.

Una pausa “per respecte”

La PAH ha desconvocat la protesta un cop el ministre ha aconseguit entrar. Es plantejaven seguir amb els escraches en un altre acte del partit a Barcelona quan han conegut la notícia que la presidenta de la Diputació de Lleó, del PP, havia estat assassinada a trets. Han plantejat la situació a tots els presents i han estat d'acord en suspendre l'última acció del dia “per respecte”. “Que sàpiguen que som persones”, reivindicava una activista.

Etiquetas
stats