Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La PAH fa pública l'ocupació de dos immobles a Barcelona i a Manresa

Pancarta a l'habitatge ocupat per la PAH

elDiario.es Catalunya

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha fet públic aquest diumenge l'ocupació de dos blocs de pisos a Barcelona i a Manresa. A la capital catalana, els activistes, amb el suport de l'Oficina d'Habitatge del barri de Gràcia, han explicat que fa dos mesos van ocupar un immoble de la travessera de Gràcia. L'edifici, el segon que la PAH ocupa a Barcelona, servirà per allotjar tres famílies en risc d'exclusió residencial.

El portaveu de la PAH de Barcelona, Carlos Macías, ha explicat que l'ocupació respon “a l'autotutela de drets per recuperar habitatges buits en mans d'entitats financeres i grans tenidors d'habitatge”. Així mateix, ha recordat que a Barcelona, segons les dades del Consell General del Poder Judicial, es produeixen entre 8 i 10 desnonaments diaris i que a la capital catalana tan sols hi ha un 1,2% de parc d'habitatge públic de lloguer social.

La plataforma ha assegurat que l'edifici pertany a Promocions Lladero SA, una societat anònima l'únic soci és Picton Investments SL. A càrrec de les dues està, segons la plataforma, Ana Estrada López, un alt càrrec del banc d'inversió Goldman Sachs a Espanya. La PAH ha recordat que Goldman Sachs va adquirir 3.000 pisos del pla jove d'Habitatge de la Comunitat de Madrid.

D'altra banda, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) de Manresa va ocupar aquest dissabte un bloc de pisos de recent construcció que estava buit. Es tracta del sisè immoble que la plataforma ocupa a Manresa. Segons la plataforma, l'immoble, propietat del BBVA, servirà per allotjar tres famílies sense recursos.

La plataforma ha afegit que, amb aquestes dues ocupacions, la campanya Obra Social de la PAH, pensada per reallotjar les famílies desnonades, ha “recuperat” 49 immobles propietat de la banca i grans propietaris a tot l'Estat. Posteriorment a l'ocupació, la plataforma negocia amb la propietat per aconseguir un lloguer social.

stats