Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El PP català repta Montoro a que publiqui les balances fiscals

El PPC demana a Montoro que faci públiques les balances fiscals.

Europa Press

Barcelona —

El vicescretari d'Acció Política del PP català, Enric Millo, ha demanat aquest dilluns al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que el seu Govern publiqui les balances fiscals abans de final d'any per aportar “transparència” al debat sobre el finançament autonòmic.

En roda de premsa, ha defensat que és bo que els ciutadans coneguin “de forma senzilla i transparent” la inversió que es realitza amb els impostos que es recapten, i s'ha mostrat convençut que les dades que aportin les balances fiscals poden ajudar a desmentir arguments sobre un hipotètic maltractament fiscal a Catalunya.

“Segur que sorprendran a més d'un”, ha continuat Millo, que ha subratllat la importància de fer front amb dades a les mitges veritats i algunes mentides que, segons ha dit, ha impulsat l'independentisme per reforçar la teoria que la resta de Espanya espolia a Catalunya.

En la campanya de les eleccions generals de 2011, el llavors candidat del PP català i ara ministre de l'Interior, Jorge Fernández, ja va reclamar que els partits negociessin la metodologia sobre com s'han de calcular unes bones balances fiscals per començar a treballar a partir d'aquí en un nou sistema de finançament que pugui fixar límits a la solidaritat interterritorial.

Els populars catalans volen que l'Estat publiqui de nou les seves balances fiscals -no ho fa des de 2008-, de manera que es pugui replicar les balances fiscals que des de fa dos anys difon anualment la Generalitat.

Aprofitant que la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha reunit aquest dilluns amb el comitè de direcció del PP i els ha reiterat la seva proposta de model de finançament “singular” per a Catalunya, Millo ha reclamat a la resta de partits catalans que se sumin a aquesta reivindicació per reforçar-la.

“Si el PP català és l'únic que defensa aquest model, la força no és la mateixa”, ha reconegut el també portaveu popular al Parlament català, que ha recordat que el seu partit defensa aquest model de finançament des de maig de 2012 i que ho ha traslladat en diverses ocasions tant a representants de l'Executiu central com al Parlament català.

El projecte dels populars -aprovat en el seu últim congrés i que estableix que sempre es farà dins de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes- passa, entre altres aspectes, per garantir l'ordinalitat i limitar la solidaritat interterritorial de manera que les autonomies no perdin posicions en el rànquing de renda per càpita una vegada aplicada.

“Rebentar el diàleg”

Millo ha lamentat que el Govern català de CiU no centri els seus esforços en la negociació d'un nou model de finançament “i que només estigui preocupat per la ruptura”, pel que ha sol·licitat a l'Executiu català que recuperi el sentit comú i obri un diàleg responsable amb el Govern central.

El dirigent popular ha censurat que l'Executiu català no tingui voluntat sincera de diàleg i només “busqui excuses de forma permanent per rebentar la negociació” i tractar d'esgrimir a nivell internacional aquesta ruptura del diàleg com a mostra que l'Estat no atén les seves demandes.

Etiquetas
stats