Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP demana la dimissió del director de TV3 pel reportatge sobre nens a la Via Catalana

PP catalán reta a CiU y ERC a llevar la consulta al Congreso y acatar las mayorías

catalunyaplural.cat

Barcelona —

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dimarts la dimissió immediata del director de TV3, Eugeni Sallent, pel reportatge emès en un informatiu juvenil de la cadena pública, anomenat Info K, en el qual es parlava dels menors que van participar en la Via Catalana de l'11 de setembre, i en el qual se'ls preguntava els motius pels quals havien assistit a la mobilització.

En roda de premsa, Camacho ha acusat CDC de voler “adoctrinar els nens” a través dels mitjans públics catalans, i ha defensat que el que hauria de fer és educar des de la llibertat, l'esperit crític i la capacitat d'elecció dels menors. “Utilitzar nens per difondre un missatge polític és intolerable” ha continuat la número u del PP català, que ha carregat contra el portaveu adjunt de CiU al Congrés Pere Macias per considerar el reportatge com a “molt pedagògic”.

Davant les reaccions, generades després de la publicació del contingut del polèmic reportatge a les portades dels diaris El Mundo i La Razón, TV3 ha preferit no oferir valoracions. Per la seva banda, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) està analitzant d'ofici l'informatiu, una mesura gens excepcional dins en funcionament de l'organisme, segons senyalen fonts internes.

Coscubiela: “Qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra”

Des del Congrés han estat diverses les formacions que han parlat sobre la notícia de l'Info K que avui ocupava portades. El portaveu d'ICV, Joan Concubiela, ha recalcat que Espanya i Catalunya no es mereixen, “a més d'altres guerres, que es produeixin també guerres de titulars en relació a qui manipula més”. “El que estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra i, si pot ser, que no quedi sepultat per l'efecte bumerang”, ha dit Coscubiela, en clara al·lusió als diaris que acusen TV3 de tendenciosa.

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha lamentat el que al seu parer és un ús polític de nens en reportatges de la televisió pública catalana. “Hi ha límits en política que no hem de traspassar”, ha dit, per després afegir que cal protegir la infància i mantenir els nens “lluny de la polèmica” i d'una utilització “partidista i política”, com segons la seva opinió va ocórrer amb TV3.

“Espero que donin les explicacions que hagin de donar i que rebutgin aquesta actitud i aquest comportament per al futur”, ha rematat, després de participar en una trobada de diputats i senadors del PP.

La llei de protecció del menor

També des del Congrés, PSOE i IU han opinat sobre la qüestió. Tots dos han assenyalat que s'ha de complir la llei de protecció del menor. Soraya Rodríguez, portaveu del grup socialista, ha admès no haver vist les imatges de la televisió catalana, però ha subratllat que hi ha una llei de protecció dels menors, que s'ha de complir “sempre i en tots els casos”.

Un extrem que ha destacat també el portaveu d'Izquierda Plural, José Luis Centella, que ha posat èmfasi en que si algú creu que s'ha incomplert la llei i s'ha utilitzat als nens per llançar propaganda, podrà denunciar-ho. Tanmateix, Centella ha apel·lat a no tapar “el debat de fons” amb aquest assumpte, i ha insistit que el que cal fer és obrir una reflexió sobre el model d'Estat.

Etiquetas
stats