Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El concejal y la funcionaria de Chamberí que negaron licencia de obras a la pareja de Ayuso acabaron fuera de sus puestos
El PP de Feijóo cierra filas con Isabel Díaz Ayuso
OPINIÓN | '¡No disparen al periodista!', por Raquel Ejerique

Dimiteix un tinent d'alcaldia de Sabadell després de la denúncia d'un regidor del PSC imputat

Maties Serracant, regidor de la Crida per Sabadell

elDiario.es Catalunya

El conflicte entre el PSC i les forces del canvi que van aconseguir el maig passat l'alcaldia de Sabadell i van posar fi a l'era Bustos s'ha traslladat als jutjats. El successor de Manuel Bustos com a cap de llista i actual portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, ha denunciat el segon tinent d'alcalde de Sabadell i responsable d'Urbanisme, Maties Serracant (Crida per Sabadell, candidatura on està integrada la CUP ). Ayuso atribueix a Serracant i a dues treballadores municipals el delicte de tràfic d'influències pel procés de cessió d'un espai de Can Balsach, una antiga fàbrica industrial de propietat municipal.

Un jutjat de Sabadell ha començat a investigar Serracant i les dues treballadores a partir de la denúncia d'Ayuso. Serracant ha pres la decisió aquest dimarts de renunciar a tots els seus càrrecs a l'Ajuntament “per coherència” amb el codi ètic de la seva formació. No obstant, ha carregat contra Ayuso i ha titllat la denúncia de “represàlia per haver perseguit la corrupció” de l'etapa del PSC.

Serracant ha explicat que el març de 2014 la seva formació va presentar una denúncia davant un jutjat de Sabadell per unes irregularitats a la finca de Ca n'Alzina, al terme de Sabadell. El jutge va imputar –investigar, segons la nova denominació– Ayuso, que era tinent d'alcalde d'Urbanisme en el moment dels fets, un presumpte delicte de tràfic d'influències.

Ara, el jutge ha rebut dues denúncies, una de l'excap d'Urbanisme Maite Morao i l'altra del propi Ayuso, en què s'atribueixen els delictes de tràfic d'influències a Serracant, i  a dos treballadores municipals més, pel procés de cessió de un espai de Can Balsach, una antiga fàbrica industrial de propietat municipal.

Canvi d'usos en una finca municipal

El Ple municipal del 3 de febrer de 2015 (encara amb el PSC al capdavant del consistori) va aprovar per unanimitat cedir l'espai lliure de Can Balsach a una associació veïnal. Un dels punts d'aquest text indicava la necessitat de modificar el Pla General Urbanístic per poder incloure usos associatius en aquest espai, ja que es tracta d'un equipament que segons la normativa està destinat a acollir usos esportius.

No obstant això, l'equip de govern socialista va decidir no executar aquesta modificació en considerar que només era una part de l'espai del que estava afectat per aquesta norma i que hi havia un altre procediment per tirar endavant la cessió sense necessitat de fer cap canvi en el Pla i complint amb la legalitat.

Després d'elaborar tots els informes jurídics i tècnics preceptius, el ple de gener d'aquest any –ja amb ERC i la Crida, Guanyem Sabadell i Unitat pel Canvi al govern– va aprovar de forma inicial el plec de clàusules reguladores de la concessió administrativa de domini públic per a l'adequació interior i utilització privativa de part immoble Can Balsach i que s'iniciava, per tant, l'expedient amb el qual es complia la proposició aprovada per unanimitat.

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha anunciat l'acceptació de la renúncia de Serracant amb caràcter temporal, alhora que s'ha obert un expedient informatiu per responsabilitat pública i s'ha aturat el procediment de cessió de Can Balsach. L'alcalde també ha dit que Serracant “és el millor tinent d'alcalde d'Urbanisme que Sabadell podria tenir”.

Etiquetas
stats