Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Podem tornarà a consultar a les seves bases el seu posicionament sobre el referèndum i la confluència amb els comuns

El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin

elDiario.es Catalunya

La direcció de Podem Catalunya ha mogut fitxa després que dirigents catalans de Podemos i diputats d'En Comú Podem reclamessin al secretari general dels morats a Catalunya, Albano Dante Fachin, una assemblea per decidir sobre el referèndum anunciat per l'1 d'octubre i la confluència amb els comuns.

En un comunicat, Podem Catalunya ha anunciat que tornarà a sotmetre a debat i votació de les seves bases el posicionament del partit sobre l'1-O i sobre la integració del partit a Catalunya en Comú, confluència de la qual es va desmarcar orgànicament Podem a última hora. “S'ha decidit convocar consultes a l'Assemblea Ciutadana”, indica el comunicat.

D'una banda, els militants de la formació morada a Catalunya podran votar en una consulta els propers 7, 8, 9, 10 i 11 de setembre sobre “el posicionament de Podem Catalunya davant l'1-O”, ha informat el partit. En concret, hauran de decidir si “tenint en compte els últims esdeveniments, ratifiquen o no la postura sorgida dels debats territorials [fer campanya per la participació de l'1-O, entenent-lo com una mobilització]”.

D'altra banda, a partir de la segona quinzena d'octubre, se celebrarà una consulta “sobre la possibilitat de trobar mecanismes de treball conjunts amb Catalunya en Comú, inclosa la possibilitat de concórrer conjuntament a futurs processos electorals”. “Les inscrites i inscrits hauran de decidir si consideren pertinent arribar a acords en aquest sentit i en quins termes”, afegeix el comunicat de Podem. La pregunta concreta es decidirà al Consell Ciutadà Català, l'òrgan de direcció de Podem.

La negativa de Podem a participar a CatComú no va impedir que alguns dirigents de Podem crítics amb Dante Fachin, com la diputada Jéssica Albiach i el secretari general dels morats a Barcelona, Marc Bertomeu, s'integressin a la direcció del nou partit dels comuns.

Etiquetas
stats