Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rabell llança 'Catalunya sí que es pot' a la “conquesta” de la Generalitat

Lluís Rabell, candidat de Catalunya sí que es pot / ENRIC CATALÀ

Pau Rodríguez

Barcelona —

'Catalunya sí que es pot' aspira a “conquerir” el Govern de la Generalitat. Aquest és el missatge que ha volgut remarcar Lluís Rabell, flamant número u de la candidatura conformada de moment per ICV, EUiA i Podem. El ja expresident de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha expressat que no es conformaran amb ser “l'oposició que representi a les classes populars”, sinó que el seu objectiu és arrabassar la presidència a Artur Mas “per donar resposta a una situació d'emergència social i nacional”.

Després de diverses setmanes en què els actors de la confluència van estudiar sense èxit altres noms, ahir va transcendir el de Rabell, veterà activista veïnal sempre proper als partits d'esquerres. “Crec que puc generar prou consens entre les forces per generar un artefacte polític a l'altura de les circumstàncies”, ha expressat Rabell, que no ha revelat qui el seguirà a la llista. Joan Coscubiela, d'ICV, i Jessica Albiach i Albano Dante Fachin, de Podem, estaran previsiblement a la part alta d'una candidatura que haurà de completar-se en les pròximes setmanes.

En la seva presentació, Rabell ha recordat que “la primera urgència” que caldrà abordar, en cas de guanyar els comicis, és “el pla de rescat social”, que ja consta en el manifest inaugural de 'Catalunya sí que es pot'. “Som la Catalunya social que lluita per la dignitat, la sostenibilitat i la llibertat”, ha proclamat.

Sobre el seu perfil poc mediàtic –encara que la seva trajectòria en l'activisme sigui dilatada–, Rabell ha reconegut que 'Catalunya sí que es pot' haurà de guanyar vots “en el cos a cos als barris populars”. “Cap popularitat mediàtica ens estalviarà la tasca prosaica d'anar a buscar a la gent porta a porta”, ha conclòs.

El 9-N va enviar Madrid “a fer punyetes”

Malgrat assenyalar que mai ha estat independentista, Rabell ha reconegut que el 9 de novembre va votar sí-sí perquè li ho “demanava el cos” davant l'actuació del Govern central, i que podria tornar votar a favor de la independència en un moment donat. “Quan Madrid usa aquest catalanisme que frega el racisme tens ganes d'enviar-los a tots a fer punyetes”, ha raonat Rabell.

L'exlíder veïnal, però, també s'ha distanciat de la candidatura independentista 'Junts pel sí', a la qual ha criticat que els situï al costat de Rajoy per no voler avalar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S. “Ens diuen que estem amb Rajoy, quan som els que hem fet diverses vagues generals contra Rajoy per tombar una reforma laboral aprovada per gent d'aquest país”, ha expressat en referència a CiU, que va votar amb els populars la reforma.

Per això, ha remarcat que el compromís de la candidatura -que integra independentistes i federalistes- és amb el dret a decidir perquè els ciutadans “puguin decidir què volen que sigui Catalunya”, i ha assegurat que tenen “amics i aliats fiables fora de Catalunya”, encara que alguns, ha dit, no ho vulguin veure.

Etiquetas
stats