Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy exigeix a Mas que respecti la llei per poder dialogar “sense data de caducitat”

Rajoy i Mas en una reunió anterior de la que no en va sortir cap acord / EFE

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha respost per carta més de dos mesos després a la petició de realitzar una consulta sobiranista formulada per Artur Mas. En la seva missiva, que ha estat rebuda aquesta tarda pel president de la Generalitat, Rajoy condiciona el diàleg sobre el futur de Catalunya a la “lleialtat institucional ” i el “respecte al marc jurídic”.

“Per la meva banda, el diàleg no té data de caducitat quan es tracta d'atendre a l'interès general dels espanyols i, per ysny, de tots els catalans”, assegura el president del Govern, que assenyala que “aquest compromís amb el diàleg adquireix el seu veritable sentit des de la exigible lleialtat institucional i des del respecte al marc jurídic que a tots ens protegeix i que a tots ens vincula”.

“Junts guanyem tots i separats tots perdem”, afirma Rajoy en la seva cart, en què assegura també que “els vincles que ens mantenen units no poden deslligar-se sense enormes costos afectius, econòmics, polítics i socials” . Per això, afegeix, la seva aposta passa per enfortir els llaços i “fugir dels enfrontaments”.

La carta de Rajoy respon a l'escrit que li va remetre Artur Mas el juny passat en què demanava la convocatòria d'una consulta sobiranista a Catalunya.

Text íntegre de la carta de Mariano Rajoy a Artur Mas

En resposta a la seva carta en què em planteja la necessitat d'abordar un procés de negociació per a la celebració d'una consulta a Catalunya , i sense perjudici de l'exhaustiu anàlisi que exigeix ​​l'informe jurídic i polític que m'ha enviat amb posterioritat, passo a manifestar meu criteri respecte a les qüestions que planteja.

Sempre he estat - i crec haver-ho demostrat - una persona compromesa plenament amb el diàleg com a forma de resoldre les diferències polítiques o de qualsevol altra índole.

Aquest compromís amb el diàleg adquireix el seu veritable sentit des de la exigible lleialtat institucional i des del respecte al marc jurídic que a tots ens protegeix i que a tots ens vincula, especialment als que exercim responsabilitats de govern. Per part meva, el diàleg no té data de caducitat quan es tracta d'atendre a l'interès general dels espanyols i, per això, de tots els catalans.

En aquest sentit, considero que el millor servei a la legitimitat democràtica que vostè invoca és precisament respectar aquest marc jurídic en el qual els governs troben el seu fonament i legitimitat i els ciutadans troben la garantia per a la convivència i la concòrdia.

Estic convençut de l'extraordinària rellevància que Catalunya té per al conjunt d'Espanya i de la riquesa , pluralitat i singularitat de la societat catalana. Penso així mateix que els vincles que ens mantenen units no poden deslligar- sense enormes costos afectius, econòmics, polítics i socials. I per descomptat, vull també transmetre la ferma convicció de la meva Govern que hem de treballar en l'enfortiment d'aquests lligams i fugir dels enfrontaments. Ho hem de fer des de la lleialtat recíproca i el foment de la coresponsabilitat en les dues direccions.

Convençut que junts guanyem tots i separats tots perdem, us convido a que exercim responsablement la nostra funció com a governants democràtics amb lleialtat cap als ciutadans i les institucions que representem en aquests moments de dificultat econòmica i social que pateix la nostra societat.

Des del profund afecte que sento per la societat catalana en el seu conjunt i el respecte institucional a la Generalitat de Catalunya que vostè representa avui, quedo a la seva disposició per treballar conjuntament i oferir així la millor resposta a les necessitats reals de tots els ciutadans.

Etiquetas
stats