Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy torna a oferir al PSOE formar una gran coalició

Rajoy ofereix al PSOE una gran coalició liderada por ell

Caralp Mariné

El líder del partit popular, i president del govern en funcions, Mariano Rajoy ha repetit aquest dissabte a Barcelona el mateix que porta dient des del passat 21 de desembre, un dia després de les eleccions generals. Ha tornat a oferir al PSOE formar una gran coalició sempre i quan estigui liderada pel seu partit. “Respectar la voluntat de la gent és una cosa molt propia d'una democràcia”, ha dit justificant una vegada més que ha de ser ell qui presideixi aquesta gran coalició.

Ha afegit també que Ciudadanos pot sumar-se si vol a aquesta coalició, “els vots del qual no decideixen”, ha dit, però assegura que estaran encantats si ho fan. “Amb un pacte es podria arribar a acords i aconseguir estabilitat”, ha expressat Rajoy. I ha remarcat que aquesta és l'única possibilitat viable per formar govern i no repetir les eleccions.

El president en funcions ha dit que encara que hi hagi discrepàncies entre aquests dos partits, els dos coincideixen en alguns aspectes fonamentals com la lluita contra el terrorisme o la unitat d'Espanya.

Aquestes declaracions les ha fet durant la convenció del seu partit a Barcelona, anomenada “Pacte per l'enfortiment institucional”, on a més del president en funcions han participat Sáez de Santamaría, Alícia Sánchez Camacho i García Albiol, entre altres membres del Partit Popular.

Sobre la proposta feta pels socialistes, Mariano Rajoy ha dit que no és acceptable perquè consisteix a “derogar totes les reformes que han tret a Espanya de la crisi”.

Garant de la unitat d'Espanya

L'altra meitat de la intervenció li ha servit al president en funcions per parlar de la unitat d'Espanya i per posicionar-se una vegada més com un dels garants d'aquesta unitat. “Defensarem la sobirania nacional dels espanyols, el que sigui Espanya ho hem de decidir entre tots, perquè Espanya és de tots i tots tenim dret a decidir sobre el que és de tots”, ha manifestat.

Per això ha reivindicat una vegada més la utilitat de la Constitució espanyola. “El complir la llei és el que diferencia els estats civilitzats i importants amb una convivència ordenada i amb unes regles de joc de la barbàrie”, ha dit. “Defensarem la nostra constitució que és la garantia dels nostres drets i llibertats, que és el gran acord, el més important acord que s'ha produït entre espanyols en els últims 40 anys”, ha afegit.

A més, fent referència a la proposta de secessió defensada per alguns partits catalans Rajoy ha dit que no es pot permetre que es posi en dubte la unitat nacional.

Etiquetas
stats