Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal
Noticia de agencia

Noticia servida automáticamente por la Agencia Europa Press

Esta información es un teletipo de la Agencia Europa Press y se publica en nuestra web de manera automática como parte del servicio que nos ofrece esta agencia de noticias. No ha sido editado ni titulado por un periodista de eldiario.es.

Ruz investiga moviments financers de Jordi Pujol jr: 15,3 milions en cinc dies

El jutge Pablo Ruz, investiga des de fa temps els moviments econòmics de la família Pujol

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, ha posat el focus en els moviments de capitals de l'hereu de Jordi Pujol: Jordi Pujol Ferrussola. La darrera de les troballes en aquest sentit ha desvelat moviments de capitals que afecten Jordi Pujol júnior i a la seva esposa, Mercè Gironès.

Segons publica el diari El País, en la setmana del 13 al 17 de desembre de 2012 Jordi Pujol Ferrussola i Mercè Gironès haurien desemborsat 15,3 milions en diverses operacions financeres que ara estudia Ruz.

D'acord amb el que publica El País, la parella hauria realitzat diverses ampliacions de capital en empreses administrades o propietat de Pujol i de Gironès. Una d'aqauestes operacions es va fer a la societat Active Translation, SL, creada el 1996 amb seu social a Barcelona, que té com a únic soci Jordi Pujol Ferrussola. El capital d'aquesta empresa va passar de poc més de 60.000 euros a 7,7 milions amb l'emissió de participacions socials. Pujol hi va aportar a aquesta ampliació 490.000 euros i la resta es va fer a través de tres empreses controlades per la seva esposa Mercè Gironès.

Quatre dies abans de la milionària injecció de capital a Active Translation, SL, Gironès va constituir la societat Irigem 2012, SL, amb seu a Barcelona, que es dedicaria a comprar i vendre immobles i valors immobiliaris, amb un capital de 7,6 milions d'euro. Per tant, en pocs dies la parella declarava ingressar més de 15 milions d'euros, de procedència no aclarida.

Moviments i paradisos fiscals

Active Translation y de Irigem 2012 SL han estat investigades per Hisenda, la seva activitat es vincula amb l'immobiliari i segons les investigacions del jutge Ruz, fa un any haurien fet més d'un centenar de moviments bancaris entre 2004 i 2012, els moviments superen els 32 milions.

Cal recordar que, segons un informe de l'Agència Tributària, Pujol Ferrussola hauria mogut 32.4 milions d'euros en divises amb destinació a paradisos fiscals entre el 30 de març de 2004 i el 28 de novembre de 2012.

En una interlocutòria dictada l'abril de l'any passat, Ruz considerava que el fill gran de Pujol va dur a terme 118 operacions financeres en vuit anys que van partir dels bancs Mediolanum, BBVA i Credit Suisse i van finalitzar a entitats de 13 països diferents, entre ells les Illes Caiman, Gabon o Lietchenstein.

Etiquetas
stats