Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Sánchez-Camacho surt de Gènova amb un “no” a un finançament “singular” per a Catalunya

El PP promet igualtat en el finançament malgrat les opinions dispars dins el partit.

Luz Sanchis

Madrid —

Les reclamacions d'Alicia Sánchez-Camacho sobre un nou model de finançament per a Catalunya, que reconegui la seva “singularitat” i acoti la solidaritat s'han trobat amb un “no” contundent per part de la cúpula del partit. La dirigent catalana ha assistit aquest dilluns a la reunió de matines, en la qual s'anava a discutir la situació política a Catalunya i les propostes del partit davant les ànsies independentistes. L'únic que ha aconseguit és el suport exprés que la direcció dóna a la concentració que el pròxim 12 d'octubre ha convocat una plataforma espanyolista encara que cap dirigent de la direcció hi assistirà.

Com sol passar sempre que des de Catalunya es planteja algun canvi en aquest assumpte, l'ambient es revoluciona. Només difondre les seves idees en entrevistes prèvies a la reunió, Sánchez-Camacho s'ha trobat amb un degoteig d'altres dirigents territorials que s'han afanyat a dir que no ho tolerarien. El que ha anat més lluny ha estat Ignacio González, que s'ha mostrat a favor d'una consulta si es planteja un règim de finançament a la carta. Alberto Núñez Feijóo també s'ha mostrat en contra de posar límits a la solidaritat perquè Catalunya no surti perjudicada, com defensa la seva companya de files. I en el mateix sentit s'ha expressat Alberto Fabra, que ha criticat qualsevol aspecte de “bilateralitat” en la negociació.

Cospedal s'ha afanyat a calmar els ànims dels barons i ha estat clara: “El PP català no pot tenir la pretensió que hi hagi un finançament únic”. La resta de la roda de premsa oferta per la secretària general ha estat un reguitzell de llocs comuns sobre que l'assumpte de la reunió ha estat un mer “anàlisi” i una cruïlla de “coses diferents però totes ben intencionades”. Com sempre que es debat la qüestió i afloren les divergències, Cospedal ha assegurat que el PP té un discurs únic i que quan es reformi el model de finançament, “la postura final serà compartida per tots”.

L'únic que ha quedat clar després d'una reunió de gairebé tres hores és que el PP veu amb bons ulls que els conservadors catalans assisteixin a la concentració que el 12 d'octubre organitza la plataforma ciutadana “Som Cataluña. Somos Espanya”. Sense que ningú li preguntés, Cospedal ha volgut avançar: “Donem suport clara i incondicionalment a l'assistència per part del PP català”. Però aquest suport no suposa que cap membre de la cúpula de Gènova hi assisteixi perquè “està prou representat el PP nacional pel PP de Catalunya”.

Perquè els periodistes preguntessin pel resultat d'aquesta reunió a Gènova ha calgut que esperessin una hora. El més curiós és que aquesta vegada ni tan sols s'ha sabut amb antelació qui era el dirigent que donaria explicacions sobre la cita. La convocatòria dels serveis de premsa només indicava que la roda s'oferiria a les 12.45 h i no donava més informació. A les 13.45 h ha aparegut Cospedal acompanyada de Carlos Floriano.

Etiquetas
stats