Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Suport al carrer als condemnats per Aturem al Parlament: “La força de totes, la seva llibertat”

Manifestació al carrer Pelai en suport als condemnats a presó per Aturem el Parlament / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges / Enric Català (fotos)

“La força de totes, la seva llibertat”. Aquest és lema central de la manifestació que s’ha fet aquest dijous al vespre a Barcelona per donar suport a les vuit persones condemnades a tres anys de presó per participar a la concentració ‘Aturem el Parlament’, el 15 de juny de 2011. Els centenars de persones que han participat a la manifestació han recorregut la ciutat des de la plaça Universitat fins la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia i després d’aturar-se breument davant la Delegació del Govern espanyol al carrer Mallorca.

Els manifestants han estat seguits en tot moment per una desena de furgonetes dels mossos d’esquadra i el desplegament policial ha estat notable tant a l’entorn de la Delegació del Govern com davant la seu de Convergència Democràtica de Catalunya, aprop del lloc on ha acabat l’acció. Els crits de ‘Jo també estava al Parlament! I ho tornaria a fer!’ han estat els més freqüents durant la caminada, en la qual hi ha participat algunes de les persones condemnades a presó i els familiars que en demanen la seva absolució.

Pel matí, Eduardo Cáliz, membre de l’equip d’advocats que defensa els condemnats, ha explicat que s’ha presentat un ‘incident de denúncia’ al Tribunal Suprem perquè s’aturi el seu ingrés a la presó. Els advocats han rebut la notificació de l’Audiència Nacional que comunica aquesta ordre però els vuit condemnats encara no l’han rebut.

“La sentència demostra la separació tan fina o inexistent que hi ha entre la classe política i el poder judicial. Té un clar component polític a més de venjatiu”, s’ha dit al final de la manifestació. I també s’ha fet una crida a lluitar contra la passivitat o la submissió contra decisions judicials com aquesta: “La lluita al carrer ha fet possible aturar milers de desnonaments, crear una forta consciència de lluita per l’educació i la sanitat pública i, fins i tot, vèncer el poder, amb casos com Gamonal o Can Vies. Aquest és el camí que creiem que hem d’emprendre per aturar l’entrada a presó, no només de les vuit companyes, sinó de totes les persones que avui s’enfronten a casos repressius per lluitar”.

A més de en la lluita al carrer, tant els condemnats com els seus familiars, confien també en que l’Audiència Nacional aturi els ingressos a presó mentre el Tribunal Suprem no respon el ‘incident de nul·litat’ presentat pels advocats. Si aquesta via fracassa, els defensors ja han anunciat que recorreran al Tribunal Constitucional i al Tribunal de Drets Humans d’Estrasbourg.

Etiquetas
stats