Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Xavier García Albiol reivindica la necessitat d'un PP català “més fort que mai”

Albiol juntament amb altres membres del partit aquest dissabte

elDiario.es Catalunya

“Ara que la Generalitat ha decidit deixar a la seva sort a la meitat de la població és necessari més que mai un PPC fort i amb les idees clares”. Així de contundent ho ha assegurat el fins ara coordinador general del PP català i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, al XIV Congrés que el seu partit celebra aquest cap de setmana a Barcelona.

Albiol, que prendrà aquest dissabte el relleu d'Alicia Sánchez-Camacho i assumirà així la presidència del PP català, ha aprofitat el seu discurs de presentació de candidatura per carregar contra els partits independentistes. “Prou de restar i de dividir. El debat en política a Catalunya avui no gira entorn al debat social, els partits independentistes han aconseguit centrar la discussió parlamentària en la política de fronts”, ha assegurat.

Al llarg del seu discurs, durant el qual ha repetit en més d'una ocasió “estem fins al capdamunt del procés”, també ha assegurat que el PP és “el partit de la convivència” i que el mandat és “clar i diàfan”: “Ens demanen defensar la llibertat i la convivència a Catalunya”, ha dit. Segons ha expressat s'hi dedicarà “en cos i ànima”.

Albiol assumirà la presidència després d'aconseguir un 98,65% de suport entre els 3.487 afiliats que van votar en el procés d'elecció del candidat a la presidència del partit fa setmanes.

Amb el traspàs de poders entre l'actual presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, i el seu successor en el càrrec, García Albiol, el PPC posa fi a dos anys de transitorietat en la seva cúpula encara que des de fa temps Albiol exerceix de facto com a líder en el seu paper de coordinador general.

En el seu discurs de comiat com a presidenta del PP català, Sánchez-Camacho, que ha estat nou anys al capdavant del partit, ha augurat que “la derrota del procés sobiranista tindrà lloc aquest any”. “Albiol, comences una nova etapa i que sàpiguen que qui ha perdut és l'independentisme, Artur Mas, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras”, ha dit la dirigent aquest matí.

Etiquetas
stats