Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas aposta per les eleccions plebiscitàries el 2016 si l'Estat veta la consulta

Artur Mas, en la seva trobada ahir amb la Ministra de Foment Ana Pastor.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avançat aquest dijous que si el Govern de Rajoy es nega a avalar la consulta, la sortida per exercir el dret a decidir serien unes eleccions plebiscitàries aprofitant els comicis previstos pel 2016. “Si l'Estat s'empara en la legalitat per frenar la consulta, sempre tindrem un marc legal que seran les eleccions”, ha argumentat Mas en una entrevista a Catalunya Ràdio, abans de deixar clar que aquest hipotètic escenari no és el que ell preferiria, encara que no és gens descartable ateses les negatives fins ara de l'Executiu central envers la consulta, que segons el pacte CiU-ERC s'hauria de convocar al llarg del 2014.

A l'espera de que Rajoy es pronuncïi sobre la carta que li va enviar Mas, en la que expressava la voluntat d'exercir el dret a l'autodeterminació de Catalunya, el president ja ha deixat clar que té “poques expectatives ni convicció” de rebre una resposta que convidi al pacte. No només en el cas de la carta, sinó també en les reaccions, entre altres, dels líders del PSOE i inclús dels mitjans de comunicació estatals.

En cas de convocar-se les eleccions plebiscitàries, Mas ha expressat que les formacions favorables al dret a decidir -“el front del sí”- podrien concórrer-hi tant juntes com separades, però deixant clar el seu compromís amb el procés sobiranista. Aquest escenari planteja també un allargament en el temps de l'anomenat procés, davant el qual Mas ha afirmat que s'ha de fer “bé” i no caure en les presses.

Etiquetas
stats