Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Arxivades les denúncies contra Colau i la poetessa que va recitar un Parenostre feminista

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

elDiario.es Catalunya

Una jutgessa de Barcelona ha arxivat les denúncies contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la poetessa Dolors Miquel pel Parenostre feminista que va ser recitat per l'artista el passat 15 de febrer a l'entrega dels premis de cultura Ciutat de Barcelona, ha informat aquest dimecres una de les entitats denunciants, l'Asociación Española de Abogados Cristianos.

Abogados Cristianos va traslladar a la Fiscalia el passat mes de febrer l'actuació de Miquel i també la de Colau, que va presidir el lliurament de premis. Segons el parer d'Abogados Cristianos, Colau podria haver comès presumptament un delicte d'omissió del deure de perseguir delictes, mentre que Miquel, sempre segons l'associació, podria haver comès un delicte contra els sentiments religiosos. No ho ha vist així la jutgessa, que ha rebutjat investigar-les.

Malgrat l'arxivament de la demanda, l'entitat catòlica ha aplaudit en un comunicat l'actuació de la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació ja que, segons la seva opinió, la seva actuació “suposa un pas important per a la protecció del dret fonamental a la llibertat religiosa ”. El ministeri públic va acordar incoar diligències d'investigació arran de les denúncies contra la lectura del poema.

A més d'Abogados Cristianos, l' Asociación Amistad en Cristo Nuevo Amanecer i l'entitat catòlica ultraconservadora de Barcelona, E-Cristians (presidida per l'exconseller de la Generalitat Josep Miró i Ardèvol), van portar davant la Fiscalia el Parenostre del Miquel. Es tracta d'un poema de 2006 que reivindica el cos de la dona i que ha irritat les associacions: “Mare nostra que estàs en zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural, la llevadora”, és un dels seus versos, i continuava amb frases com “facis la vostra voluntat en el nostre úter sobre la terra”.

Colau, com ja va fer fa un mes, va sortir en defensa de Miquel aquest dimarts, i va valorar que el poema “queda clarament dins el dret d'expressió” i que no deia “res en contra del cristianisme”.

Etiquetas
stats