Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un activista s'amaga durant 72 hores a l'interior del Banc Expropiat per reobrir-lo

Els Mossos d'Esquadra, poc abans d'entrar al Banc Expropiat

Arturo Puente

El centre social ocupat del Banc Expropiat, al barri de Gràcia de Barcelona, assegura que tornarà a obrir les seves posades, després de sis mesos de tancament després del primer desallotjament al maig passat. Així ho han anunciat aquest dimecres des del seu compte de Twitter, on han llançat un vídeo que explica un ardit legal utilitzada que, segons afirmen, els permetrà “tornar al Banc Expropiat”.

Els activistes van tornar a accedir a l'immoble diumenge passat, on van romandre prop de cinc hores fins que van tornar a ser trets per un operatiu dels Mossos d'Esquadra. No obstant això, segons expliquen al vídeo, un dels integrants del col·lectiu estava amagat i no va ser detectat per la policia, de manera que encara es manté en el local.

Sempre segons la versió dels okupes, el seu company ha estat vivint al local del carrer Travessera de Gràcia des de diumenge, complint-se aquest dimecres les 72 hores que solen considerar termini màxim per a considerar flagrant un delicte. La policia només pot intervenir sense ordre judicial en un domicili en aquest termini, segons diverses interpretacions judicials.

La llei estipula que, passats els tres dies, es considera que l'ocupant d'un immoble té en ell l'habitatge, pel que la seva sortida per la força ja no és un simple desallotjament després d'una ocupació flagrant, sinó un desnonament que ha de ser autoritzat per una ordre judicial. Per això, romandre tres dies amagades és una pràctica comuna de les persones i col·lectius que ocupen llocs per viure.

El col·lectiu del Banc considera que amb aquesta estratagema legal pot reobrir el local, pel que ha convocat una concentració de celebració aquest dimecres. El desallotjament del Banc Expropiat, al maig passat, va tenir una important contestació social al barri de Gràcia, amb manifestacions durant diversos dies que, en ocasions, van acabar en disturbis. El passat mes els mossos van detenir diverses persones acusades d'haver participat en aquells incidents.

Etiquetas
stats