Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona clama per acollir les persones refugiades

Ple a la manifestació "Prou Racisme" a Barcelona

João França

Milers de persones han recorregut aquest dissabte els carrers de Barcelona per demanar l'obertura de portes a les persones refugiades. Col·lectius feministes, islàmics, LGTBI, antifeixistes, de memòria i especialment antiracistes s'han sumat a la convocatòria d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme amb el suport de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, SOS Racisme i Stop Mare Mortum per dir “Prou racisme”.

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, que s'han ofert en diverses ocasions per acollir refugiats i reclamen al govern de l'Estat que no hi posi barreres, han fet acte de presència. Diputats de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot, PSC i la CUP també han participat en la protesta.

El recorregut de la manifestació, que ha acabat a la platja de Barcelona, s'han fet diverses accions reivindicatives, per criticar des del colonialisme –amb capoeira davant del monument en record a l'esclavista Antonio López– fins a la LGBTifòbia o el racisme –aquesta setmana SOS Racisme ha denunciat la cronificació del racisme a Catalunya–, o reivindicant la cultura gitana amb rumba.

La manifestació ha acabat a la platja de la Barceloneta amb un acte simbòlic. Mentre al voltant de 15.000 persones arribaven al final de la manifestació i moltes se sumaven al mosaic de colors sobre la sorra, actuacions de rap i poesia reivindicatius tancaven la jornada.

Etiquetas
stats