Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona vol estrenar la plaça de la República el 14 d'abril

La plaça Llucmajor es dirà plaça de la República

elDiario.es Catalunya

Barcelona ultima el canvi de nom de la plaça Llucmajor per plaça de la República. La Ponència del Nomenclàtor municipal va informar favorablement del canvi dimecres passat, i la voluntat del govern d'Ada Colau és estrenar la plaça republicana el proper 14 d'abril, data en que es commemoraran els 85 anys de la proclamació de la Segona República.

El pas que queda perquè el canvi de nom quedi aprovar definitivament és una votació al ple del districte de de Nou Barris el 2 de març. La nova denominació republicana s'hauria d'aprovar sense problemes, ja que BComú, el PSC, ERC i la CUP sumen majoria en el ple del districte. Quan s'aprovi, s'elaborarà un expedient que han de signar el president de la Ponència del Nomenclàtor i l'alcaldessa, Ada Colau.

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha defensat que el canvi representa un “acte de justícia i de dignificació de la ciutat”, i ha insistit que la denominació de la plaça pretén posar en valor la idea i els valors republicans i la construcció col·lectiva, i no una república en concret.

La decisió de la Ponència del Nomenclàtor preveu canviar el nom de la plaça i també el dels jardins de la Segona República pel de jardins de Llucmajor, de manera que el nom de la parada de Metro de la L4 de Llucmajor no hauria de canviar-se, tot i que la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha assenyalat que estudiaran “que la parada de Metro visibilitzi el nom de la plaça”.

El canvi de nom és una petició històrica de la Taula Unitària de Nou Barris per la República, que aglutina la Coordinadora d'Entitats i Associacions de Nou Barris, l'Associació de Nou Barris per la República i alguns partits polítics –ICV-EUIA, PSC i ERC–.

Etiquetas
stats