Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Barcelona dóna llum verda a comprar habitatges del carrer Lancaster, víctimes de l'assetjament immobiliari

Imatge dels immobles situats entre els números 7 i 13 del carrer Lancaster

Sergi Franch

Els inquilins dels números 7, 9, 11, 13 i 13 bis del carrer Lancaster han assistit aquest dimarts a la comissió de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona i han sortit més tranquils del que van entrar. Tots els grups municipals, excepte el PP i Ciutadans, han aprovat autoritzar al consistori que encapçala Ada Colau a iniciar les negociacions amb les diferents propietats per comprar habitatges, totes elles afectades per l'assetjament immobiliari.

En concret, la comissió ha aprovat una proposició d'ERC perquè l'Ajuntament “establir les accions necessàries” per fer-se amb la propietat dels immobles. Els veïns han vist així com es posava sobre el paper una remor del qual havien sentit parlar en les últimes setmanes.

La solució adoptada pels partits de Barcelona rèplica la compra que va fer el govern municipal de la finca del carrer Leiva 37. L'immoble que va ser comprat per un fons inversor va notificar als veïns la intenció de liquidar els seus contractes de lloguer. L'Ajuntament va exercir el dret de tempteig i retracte, salvant l'expulsió als veïns. “Vam comprar Leiva 37 per donar una lliçó”, ha recordat el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner.

Amb tot, Montaner ha advertit que l'Ajuntament, tot i estudiar “molts” casos similars als de Lancaster i Leiva, no pot comprar totes les finques. El regidor ha recordat que en dos anys el govern de Colau ha comprat 167 pisos, amb una inversió de 17,5 milions d'euros.

El del carrer Lancaster és el paradigma de la situació que també pateixen almenys 70 edificis sencers de la ciutat de Barcelona. Promotores i immobiliàries compren els habitatges per rehabilitar i posteriorment vendre-les o llogar-les a preus més alts. Pel camí, no renoven els contractes dels inquilins. De fet, l'últim veí del carrer Lancaster 13 va denunciar per assetjament immobiliari a la propietària de l'immoble, la promotora MK Premium. Al seu torn, l'empresa es va querellar per injúries contra la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, després d'acusar MK Premium de “violència immobiliària” a la televisió.

Etiquetas
stats