Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona portarà el ministeri de l'Interior als tribunals si no tanca el CIE en dos mesos

Entrada del CIE de la Zona Franca

Oriol Solé Altimira

Nou pas en la batalla que manté l'Ajuntament de Barcelona contra el ministeri de l'Interior per tancar el CIE. El consistori ha anunciat aquest dimecres que ha ordenat precintar el centre i ha donat dos mesos al ministeri per tancar definitivament el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca.

Si Interior no compleix amb l'ordre municipal, l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que portarà al ministeri de l'Interior als tribunals. En concret, serà a l'Audiència Nacional al tractar-se, segons l'Ajuntament, d'un incompliment d'una resolució administrativa municipal –el precinte del CIE– per part del Govern central.

L'Ajuntament va emetre el passat mes de juliol una ordre de tancament del centre (a la qual Interior va fer cas omís) per falta de llicència d'activitat. El cessament decretat es basava en el fet que al CIE disposa d'una llicència sol·licitada el 1992 per fer una comissaria, activitat que, per al consistori, no es correspon amb el seu ús actual com a centre d'internament. A aquesta situació el consistori ha afegit ara l'incompliment de la normativa de Seguretat i Prevenció d'Incendis constatada pels Bombers de Barcelona.

Com que el ministeri no ha recorregut l'ordre de cessament del passat mes de juliol, aquesta ja és ferma i té plena validesa. L'Ajuntament considera que el ministeri l'està incomplint al mantenir obert el CIE, per la qual cosa ha procedit a ordenar el precinte del CIE i a avisar sobre la via judicial si Interior no compleix. “Tenim molt clar que la llei està del nostre costat”, ha afirmat el quart tinent d'alcaldia, Jaume Asens (BComú).

A dia d'avui, el CIE de la Zona Franca segueix en funcionament, i segons l'Ajuntament, el ministeri de l'Interior no ha resolt la manca de llicència d'activitat ni les deficiències de seguretat del centre. Asens ha retret l'“actuació frívola” del ministeri de l'Interior, que, al seu parer, posa en perill la seguretat d'interns i treballadors del centre. En aquest sentit, el tinent d'alcaldia ha criticat que la Policia va incomplir el protocol contra la tuberculosi al centre.

Amb tot, el propi Asens s'ha encarregat d'avançar que “la imatge” d'agents de la Guàrdia Urbana precintant el CIE “no es produirà”, al tractar-se d'un conflicte entre administracions, i que en tot cas serien tècnics del districte de Sants Montjuïc els encàrrecs de dur-la a terme.

stats