Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Barcelona reclama a l'Estat que reguli els preus del mercat privat de lloguer

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

elDiario.es Catalunya

El ple de l'Ajuntament de Barcelona insta el govern de l'Estat a què reguli el mercat privat de lloguer, en una declaració institucional a proposta de Barcelona en Comú, aprovada amb els suports de CiU, PSC, ERC, CUP, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP. L'objectiu de la proposta és impedir “pujades indiscriminades en el preu dels lloguers per evitar noves bombolles immobiliàries” i de no fer-se la regulació estatal, insten l'executiu “a què doti d'autonomia i capacitat als ajuntaments per vincular la pujada del preu dels lloguers amb el nivell de rentes de la població i les característiques del pis i del barri”.

El text apunta que “la inestabilitat dels llogaters té greus impactes a Barcelona” i que “els veïns i les veïnes dels barris amb rendes més baixes han de realitzar un major esforç econòmic per pagar el lloguer, més d’un 25% d’ingressos front el 12% d’ingressos que es destinen a pagar el lloguer als barris amb rentes més elevades”. El passat mes de març l'alcaldessa Ada Colau ja va explicar la preocupació del govern municipal en relació a l'augment dels preus del lloguer a la ciutat.

La mesura que proposa Barcelona està inspirada per les que s'apliquen en altres ciutats com Berlín o París, en què ja s'apliquen limitacions als preus del lloguer. “Les ciutats europees amb majors tensions entre el preu del lloguer i el nivell de rentes de la població disposen de normatives orientades a impedir 'lloguers abusius'”, diu la proposta presentada al ple.

Més enllà de la regulació de preus, la declaració del ple de Barcelona insta el govern de l'Estat a derogar “aquelles modificacions de la llei d'arrendaments urbans de l'any 2013 clarament restrictives per als drets dels arrendaments”, com és la reducció de la durada dels contractes de cinc a tres anys. També insta l'executiu a dotar mesures fiscals que fomentin el mercat de lloguer accessible.

Etiquetas
stats