Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant s'incorporarà com a regidora a l'Ajuntament de Barcelona

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant s'incorporarà com a regidora a Barcelona

Sergi Franch

El 26 de maig el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté (CUP) va acomiadar-se del ple després d'anunciar dies abans que deixava el càrrec a l'ajuntament. La substituta de Garganté a l'ajuntament serà finalment l'actual diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant, que deixarà l'escó a la Cambra catalana el 2 d'octubre compaginant els dos càrrecs. Perquè això es materialitzi, l'assemblea de la mesa política de la CUP-Capgirem Barcelona haurà de ratificar aquesta proposta el proper dijous. 

Reguant, nascuda el 1979 a Barcelona i matemàtica de formació, era la quarta membre de la llista de la candidatura CUP-Capgirem a les eleccions municipals celebrades fa dos anys. Com que el partit va obtenir 3 regidors, Reguant va quedar fora de l'Ajuntament. Posteriorment va integrar les llistes de la CUP per les eleccions del 27-S, i llavors sí que va obtenir cadira a l'hemicicle. El 2 d'octubre deixarà l'escó de diputada al Parlament de Catalunya, on fins ara era membre de la Diputació Permanent, membre de la Comissió de Salut i de la Comissió d'Economia i Hisenda.

La compaginació del càrrec de diputada i regidora serà durant menys de dos mesos ja que el Parlament no té activitat parlamentària durant el mes d'agost. La proposta haurà de ser votada per la militància perquè el codi ètic de la CUP no permet l'acumulació de càrrecs. 

Canvi de to en l'oposició

La incorporació de Reguant al grup municipal de CUP-Capgirem Barcelona coincidiria amb un canvi en el to de l'oposició del grup municipal de CUP-Capgirem Barcelona que, tot i les crítiques a determinats aspectes de la gestió de BComú, coincideix en part important amb el seu programa. Aquest canvi planteja la possibilitat de donar suport a propostes que comptarien amb la complicitat d'Esquerra i els Comuns, al marge del PSC de Jaume Collboni, el soci de Govern d'Ada Colau. “El seu problema es diu Jaume Collboni”, li recriminà la CUP al Govern dels Comuns en la discussió del Programa d'Actuació Municipal 2016-2019 (PAM).

“La militància està fent la valoració política d'aquests dos anys, i és en aquest marc que es farà la priorització pels dos vinents” ha explicat Reguant al Catalunya Plural. 

Precisament, un aspecte que queda per veure com es planteja en els propers dos anys la batalla per la transparència a l'Ajuntament, després dels incompliments explicats per Catalunya Plural i La Vanguardia sobre els noms i sous dels directius al consell d'administració de l'empresa pública de transports. O com es concreten les remunicipalitzacions d'alguns serveis com el de la brossa, una de les partides més grans del pressupost municipal.

Malgrat això, el govern dels Comuns sempre ha defensat especialment la mà estesa cap a ERC i la CUP en el Govern municipal, sobretot en aspectes com el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) que fixa una moratòria en les noves llicències hoteleres, o la destinació de part important del superhàbit pressupostari de les inversions en polítiques socials.

Reguant s'estrenarà al plenari municipal el proper 30 de juny, però no pas a la política municipal on ha estat participant activa de la candidatura i el procés de discussió de la l'oposició anticapitalista de la capital catalana.

Etiquetas
stats