Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau denuncia contractes irregulars a una empresa dels Pujol durant el mandat de Trias

L'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Jordi Molina

Barcelona —

L’Ajuntament de Barcelona ha advertit aquest dimarts que hi podria haver, “fins i tot”, responsabilitats penals en la gestió de l’agència pública Barcelona Regional (BR). En una compareixença del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha posat el focus sobre la gestió d’Antoni Vives, responsable de l’empresa, que depenia de la tinença d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient.

Des del mes juliol, l’alcaldessa Ada Colau va fer-se càrrec d’aquesta agència pública després que la Fiscalia de Catalunya obrís diligències per presumptes adjudicacions irregulars. Ara, Colau ha encarregat un informe que ha enviat a la Fiscalia perquè es depurin les responsabilitats que pertoquin. En paraules de Pisarello hi ha “irregularitats greus” que han detectat els serveis tècnics municipals, immersos en els darrers mesos en aquesta investigació. “Vull agrair la feina i la valentia dels treballadors municipals”, ha dit Pisarello.

Una de les empreses beneficiàries és l’entitat privada Entorn, propietat d’un dels fills de Jordi Pujol, Pere Pujol i Ferrusola, amb el que s’haurien signat fins a quatre contractes. A més, un altre dels punts foscos és la contractació de personal. Segons Pisarello, BR hauria estat utilitzada “per pagar persones que no realitzaven cap tipus de feina”.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit remetre a la Fiscalia tot l’informe “per la gravetat de les seves conclusions” i no descarta que es puguin depurar responsabilitats penals. Pisarello, acompanyat en tot moment pel gerent de recursos, Joan Linares, ha volgut deixar clar que la investigació se circumscriu en els darrers 4 anys, és a dir, en plena etapa convergent al consistori de la capital catalana.

Antoni Vives i les irregularitats durant el mandat de Trias

Antoni Vives i les irregularitats durant el mandat de TriasEl fins fa poc regidor, Antoni Vivies, mà dreta de Xavier Trias i un dels membres del seu govern més polèmics, ja havia sortit exposat en l'informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya on s'analitzaven possibles irregularitats en la concessió de la Marina Port Vell. Ara fa tot just un mes va renunciar a la seva acta de regidor per tornar a la iniciativa privada.

Unes sospites que ell mateix va negar en una entrevista amb Catalunya Plural, en què va defensar la seva gestió: “Penso que és un gran benefici per la ciutat que s’hagi fet aquesta inversió [sobre la Marina de luxe]. Això sí, quan es donen informacions s’han de donar amb molta molta cura”, va dir Vives, que sempre va relacionar la investigació d'Antifrau amb un suposat interès polític per desprestigiar-lo.

L'informe fet públic aquest dimarts també revela la utilització instrumental d’una societat, Barcelona Strategical and Urban Systems (BSUS), liquidada posteriorment, assumint BR la seva activitat internacional. Segons el text que ha presentat el consistori, caldrà realitzar un anàlisis des del punt de vista legal de l’activitat desenvolupada per aquesta entitat, el fiançament de la mateixa i, “si s’escau exigir responsabilitats i el reintegrament dels fons municipals emprats”.

Etiquetas
stats