Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Colau accepta una comissió extraordinària per investigar els sous de TMB

Imatge d'arxiu de les oficines de Transports Metropolitans de Barcelona

Yeray S. Iborra

Després de la pressió de l'oposició, no hi haurà una comissió extraordinària per investigar la gestió de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), sinó dos. El Govern de Barcelona ha anunciat que es debatran els sous de TMB en sengles comissions extraordinàries: primer a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i després al consistori, en una comissió municipal extraordinària d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. De moment no hi ha dates per les sessions.

L'Executiu d'Ada Colau ha destacat a aquest mitjà “la voluntat política” a l'hora de convocar les comissions, més enllà de la insistència de l'oposició aquest dilluns. “Sumi o no sumi l'oposició, aquestes comissions es duran a terme per iniciativa del Govern”, han destacat fonts municipals.

El gruix de l'oposició havia mogut fitxa a principis de setmana al voltant de l'opacitat “absoluta” –destacava el líder d'ERC, Alfred Bosch– de TMB. En processos administratius paral·lels, Esquerra i Ciutadans havien demanat una comissió extraordinària, iniciativa a la qual es va sumar la CUP, que fa mesos que critica la gestió de TMB.

A última hora de la tarda de dilluns, fins i tot el PSC –soci de Govern de Colau– va mostrar el seu suport a una eventual comissió extraordinària i va criticar els reiterats incompliments de la llei de Transparència per part de l'empresa de transport públic. “La Llei de Transparència està per complir-la en tots els àmbits de l'administració pública”, va citar la regidora socialista Carmen Andrés.

Si bé Colau ha acceptat la comissió extraordinària per debatre al voltant de la gestió de TMB, el consistori no s'ha pronunciat sobre una altra de les propostes sorgides aquest dilluns: ERC plantejava també una auditoria externa de TMB.

La petició de la comissió d'investigació també ha servit als diferents grups per carregar contra Colau en les últimes hores. L'últim dels grups en sumar-se a les crítiques ha estat el Demòcrata (antiga CiU), que ha recordat la baixada de sous que el partit convergent va realitzar en la seva entrada al govern en l'any 2011. “Amb la nostra entrada al govern municipal es va revertir la situació econòmica de l'empresa i es va garantir el seu futur”, va destacar el regidor Joaquim Forn.

En la mateixa línia es va pronunciar unes hores després la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, titllant de “desorbitats” els sous dels exdirectius i defensant les reduccions en l'actual mandat.

Etiquetas
stats