Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Colau assegura que va oferir un altre espai als activistes del Banc Expropiat

Manifestació aquest dilluns pels carrers de Gràcia contra el desallotjament del Banc Expropiat

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que l'Ajuntament va oferir un altre immoble als activistes del Banc Expropiat –l'espai okupa desallotjat aquest dilluns al barri de Gràcia–, però que aquests s'hi negar per evitar “paternalismes”. Després dels aldarulls del dilluns, l'alcaldessa ha reiterat que la seva oferta es manté, i ha reconegut la “funció social” del Banc Expropiat, a la vegada que ha recordat que l'immoble no era de l'Ajuntament i que ha estat el propietari el que ha fet la denuncia.

L'alcaldessa també s'ha referit amb sorpresa a les pràctiques de l'anterior Ajuntament en relació al Banc Expropiat, recordant que Trias va pagar el lloguer de l'immoble per no fer “soroll” al llarg d'un any. El Banc Expropiat, que feia més d'un any que estava pendent de desallotjament, va ser sufragat pel govern de Trias: l'ex alcalde va optar per pagar un any de lloguer al propietari, sense el coneixement dels okupes, per evitar un nou conflicte poc abans de les eleccions per evitar un altre efecte Can Vies. Trias ha valorat que es tractava d'una mesura “a curt termini” per buscar una solució “a llarg termini”.

En els aldarulls d'ahir a la nit la policia va detenir una persona després de la manifestació pels carrers de Gràcia, que es va allargar fins a la mitjanit amb algunes destrosses a particulars. S'esperen noves concentracions avui als barris de Barcelona entre les 19h i les 20h de la tarda. A Gràcia la mobilització es trasllada a la Plaça Diamant.

Tuit fantasma de Trias: a favor dels okupes

L'ex alcalde de Barcelona, el convergent Xavier Trias, ha protagonitzat aquest dimarts una sobtosa anècdota: durant més d'una hora s'ha postulat en favor de la tasca que desenvolupaven els okupes del Banc Expropiat a Gràcia. Trias n'ha destacat, en una sèrie de tuits, les funcions “humanitàries i socials” que desenvolupaven al barri. A més ha recordat que el “govern d'Ada Colau no ha fet res” per trobar una solució a l'immoble.

Després d'alguns comentaris d'usuaris a les xarxes sobre l'alabança de Trias al moviment okupa, l'ex alcalde ha decidit esborrar el tuit on destacava “l'estima” del barri pels okupes del Banc Expropiat i substituir-lo per un en què ha condemnat “la violència que generen grups antisistema i okupes”.

Etiquetas
stats