Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

ERC i CUP criden les bases de BComú a tombar l'acord amb el PSC

Collboni i Colau durant la presentació aquest divendres del seu acord de govern

Yeray S. Iborra

De poc ha servit que l'alcaldessa Ada Colau demani aquest divendres unitat als partits d'esquerres del consistori català a la presentació de la proposta d'acord de govern amb el PSC. Els partit interpel·lats, ERC i la CUP, han fet pinya i han instat a les bases de Barcelona en Comú a “tombar” un acord que els republicans consideren “una traïció al somni d'un canvi a Barcelona” i els anticapitalistes una proposta “estafa”.

El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha lamentat la decisió de l'alcaldessa de pactar amb el PSC. Bosch, que ja va proposar fa setmanes una proposta a tres a Barcelona en Comú al costat de la CUP, va criticar amb vehemència un possible pacte amb els socialistes fa dies: “No podem tornar a 2007”, va explicar Bosch, descartant un tripartit amb els socialistes.

Davant la negativa per part de la CUP, el líder republicà va oferir al seu partit com a company en solitari del govern municipal, però l'equació tampoc va quallar; Barcelona en comú ja ho tenia fet amb el PSC. “Colau estava a temps de prendre una altra decisió, però ja ha triat”, ha etzibat Bosch en compareixença a la Plaça Sant Jaume. Bosch també ha recordat que “la millor opció per a Barcelona era un canvi real com el que s'ha despertat a Badalona o Sabadell”.

La CUP, en paraules del regidor Josep Garganté, ha qualificat el pacte d'“autèntic desastre” per a Barcelona, destacant que amb aquest acord “guanyen els de sempre, aquells que han governat 32 anys l'Ajuntament de Barcelona”.

El cartipàs presentat avui pel govern i el PSC haurà de ser ratificat la setmana que pels 14.000 afiliats de BComú, i també pels 1.500 del PSC. En el cas dels socialistes, la votació comença aquesta mateixa tarda de divendres.

stats