Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC demana una auditoria externa a TMB sobre els sous dels directius

Autobús de Barcelona

Andrea Pérez

El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Barcelona sol·licitarà a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que encarregui una auditoria sobre la seva direcció. L'objectiu dels republicans, segons han indicat en un comunicat, és “conèixer si l'escala salarial i l'organització de la direcció és adient per a la gestió de TMB o si com sembla és excessiva i mal repartida”.

La petició dels republicans arriba després que aquest dilluns TMB fes públic els sous dels seus directius. 19 dels 21 membres de l'òrgan més alt de direcció de TMB guanyen més de 100.000 euros a l'any entre sou base i complements. Catalunya Plural portava reclamant aquesta i altres dades des del mes de febrer. El passat mes de juliol la Comissió de Garantia d'Accés a la Informació Pública (GAIP) de la Generalitat va donar la raó a aquest mitjà i va instar l'empresa pública de transports de Barcelona a respondre la petició de Catalunya Plural.

En aquest sentit, el president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha recordat que “la publicació dels sous dels directius prové de la denúncia de Catalunya Plural a TMB davant la Comissió de Garantia d'Accés a la Informació per reclamar els sous de manera detallada”. Per la seva banda, la regidora de mobilitat de Barcelona i presidenta de TMB, Mercedes Vidal (BComú) ha indicat en un post al seu Facebook que aquest dilluns “vam fer un pas més en el compliment de la llei de Transparència a TMB”. Transparència de TMB ha decidit fer públiques aquestes dades abans que es complís el termini obligatori per lliurar-les a aquest mitjà, que acabava el 15 d'agost.

Bosch ha fet èmfasi en la necessitat de “clarificar la situació de les persones fora de conveni” perquè, segons el republicà, cal conèixer les funcions i sous de tots els assessors i persones que cobren de TMB. “No pot ser que la transparència a TMB vingui sempre a cop de sentència”, ha afegit.

En aquest sentit, la CUP també ha criticat “l'opacitat”de les gairebé 600 persones fora de conveni de TMB que cobren més de 35 milions d'euros a l'any. El regidor cupaire, Josep Garganté, ha valorat que a TMB “hi ha un excés de càrrecs directius” que, al seu parer, “cal eliminar”. Garganté ha destacat, a més, que les condicions laborals dels treballadors fora de conveni de l'empresa d'autobusos “encara són més opaques” que al metro.

Garganté ha explicat que la CUP ha fet diverses peticions d'informació pel que fa a les condicions dels treballadors de TMB fora de conveni però que no ha obtingut resposta per part de l'empresa. De fet, ha recordat que van registrar la primera pregunta al respecte al 2013, quan encara no tenien representació al consistori.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans al consistori barceloní, Carina Mejías, ha apuntat al seu Twitter que “la transparència ha demostrat que els compromisos ètics d'austeritat en sous públics són una fal·làcia”.

El líder del PP a l'Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha instat a parlar de transparència en el cas de “les portes giratòries de TMB i les persones que van de l'administració a l'empresa pública, tant de l'Ajuntament com entre persones vinculades a la Generalitat”.

Etiquetas
stats