Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Desnonen una embarassada de nou mesos sense avisar-la

Imatge del desallotjament fet aquest divendres

Sergi Franch

“Quan tornava de portar el seu fill al col·legi s'ha trobat un dispositiu de cinc furgones dels Mossos d'Esquadra que havien tallat el carrer i que estaven canviant el forrellat de casa”. El portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Carlos Macías, explicava d'aquesta manera el desnonament que s'ha produït aquest divendres al matí al barri de Sants. La veïna desnonada, Eva G., té un fill menor d'edat i està a punt de donar a llum.

Després de tenir coneixement del desnonament, diferents membres de la plataforma s'han desplaçat cap a l'habitatge, situat entre els carrers Leiva i Gayarre, i immediatament han avisat els serveis d'emergència de l'Ajuntament de Barcelona. En aquest cas, segons la PAH, ni l'afectada ni el consistori tenien constància de cap ordre de desnonament contra el domicili.

Segons fonts municipals, que es troben recopilant informació sobre el cas, l'avís del jutjat número 7 a través de la policia judicial va arribar a la nit d'aquest dijous al Centre d'Urgències i Emergències socials de Barcelona (CUESB), fet pel que, denuncien, els serveis socials no han tingut marge d'actuació. Des del districte s'apunta al fet que s'ha actuat “in extremis” per a buscar una solució a Eva.

La PAH exigeix a l'Ajuntament la signatura d'un protocol

Per la seva banda, el portaveu de la PAH, ha recordat que els jutjats han d'informar d'un desnonament a l'Ajuntament i l'afectat amb temps perquè es pugui buscar una alternativa. “Ni han avisat Eva, ni als serveis d'emergències”, ha apuntat Macías. “Està literalment al carrer, sense res, totes les seves pertinences estan dins de casa”, ha afegit.

“Exigim contundència de l'Ajuntament contra el jutjat i que signin d'una vegada un protocol que fixi en quants dies han d'avisar als veïns i a l'administració perquè es pugui reaccionar”, ha conclòs Macías. 

Etiquetas
stats