Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos detenen tres joves per suposats desordres públics a l'última vaga d'estudiants

Manifestació estudiantil al centre de Barcelona

elDiario.es Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns a tres joves, militants de l'Esquerra Independentista. La policia acusa els detinguts de suposats danys i desordres públics durant la manifestació amb motiu de la vaga d'estudiants del passat 2 de març a Barcelona. Els tres arrestats han quedat en llibertat a primera hora de la nit del dilluns.

Segons la versió policial, els joves suposadament van cremar un contenidor i van llançar objectes contra una entitat bancària a la Via Laietana. Per la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l'organització on militen els detinguts, ha considerat que els arrestos “evidencien la voluntat de persecució del moviment estudiantil”.

En aquest sentit, el sindicat ha titllat les detencions d'“arbitràries” i ha sostingut que pretenen “desmobilitzar” la nova vaga d'estudiants convocada per aquest dijous, a la qual el SEPC ha cridat a participar.

Els tres detinguts, tots ells de nacionalitat espanyola, són dos joves de 21 i 23 anys d'edat i una noia de 24 anys, que han estat arrestats a Barcelona després d'una investigació oberta per part dels Mossos per suposats incidents ocorreguts durant la vaga de estudiants.

Més de 4.000 estudiants de les universitats catalanes es van manifestar el passat 2 de març pel centre de Barcelona per exigir la reducció en un 30% de les taxes universitàries, que són les més cares d'Espanya, i equiparar els preus dels màster al de els graus.

La manifestació, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i recolzada per les assemblees de les universitats catalanes i els rectors, va transcórrer pel centre de Barcelona i va llançar petards i pots de fum davant de la Secretaria d'Universitats.

Etiquetas
stats