Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Fernández Díaz creu que la CUP és un partit “antisistema que exerceix la violència”

Fernández Díaz amb Rafael Hernando

elDiario.es Catalunya

El candidat del PP per Barcelona i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha opinat aquest dimecres que la CUP és un partit “antisistema que exerceix la violència” i l'ha vinculat amb els aldarulls i les càrregues policials d'aquesta setmana a Gràcia després del desallotjament del Banc Expropiat.

Segons el parer del ministre, els incidents estan vinculats al fet de “governar recolzat en extremistes”, en al·lusió a la CUP. Així mateix, ha dubtat que els anticapitalistes puguin garantir la governabilitat i al mateix temps ser un partit “antisistema que exerceix la violència com s'ha vist” a Gràcia.

“Que un govern com el de la Generalitat, amb competències tan importants, depengui d'un partit com la CUP és insostenible”, ha destacat en roda de premsa a la seu barcelonina del PP al costat del portaveu del partit al Congrés, Rafael Hernando. “Estaré sempre del costat de la policia, en aquest cas dels Mossos”, ha afegit Fernández Díaz.

El candidat popular ha valorat que no és casual que els aldarulls a Gràcia coincidissin amb la presentació al Parlament del projecte de Pressupostos per al 2016. La CUP no va acudir a la reunió que Oriol Junqueras va mantenir aquest dimarts amb els altres grups en senyal de rebuig a les càrregues policials.

També ha criticat que l'Ajuntament de Barcelona “estigui donant suport als que protagonitzen aquestes accions en lloc de preservar el bé comú, un fet insòlit i que ha de fer reflexionar els ciutadans sobre la necessitat que hi hagi governs seriosos i responsables”.

“D'un partit com la CUP no en pot dependre la governabilitat de l'Ajuntament”, ha respost després de ser preguntat per la presència del regidor 'cupaire' Josep Garganté en les protestes contra el desallotjament. També ha criticat que els socialistes hagin apostat per sumar-se al govern municipal de BComú: “El PSOE s'incorpora així a un projecte radical i extremista”.

Etiquetas
stats