Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia es querella contra el regidor d'Urbanisme de Xavier Trias per contractes irregulars

Antoni Vives, tinent d'alcalde d'Habitat Urbà durant l'època Trias

elDiario.es Catalunya

La Fiscalia ha presentat aquest divendres una querella contra Antoni Vives, qui va ser regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona durant el mandat de Xavier Trias, per suposadament contractar de forma il·legal al cantant de 'Los Sírex' a l'empresa municipal Barcelona Regional. Li atribueix els suposats delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d'influències i falsedat documental.

En un escrit, el fiscal Emilio Sánchez Ulled acorda interposar una querella davant els jutjats de Barcelona en constatar que Barcelona Regional va tenir en nòmina a dos empleats pròxims a la “òrbita” de CiU que no exercien en l'entitat cap servei: Antoni Miquel Cerveró (“Leslie”), cantant de 'Los Sírex', i Jesús Arévalo Bravo, exalcalde convergent de Cervelló (Barcelona). Les seves remuneracions, segons el fiscal, van ascendir fins els 200.000 euros.

La contractació presumptament il·legal d'aquests dos empleats de Barcelona Regional, “completament desconeguts” a l'entitat i sense que se'ls conegués “ubicació o cap treball” segons el fiscal, és l'única irregularitat de les activitats de l'empresa que el ministeri públic considera que podria ser delictiva.

De fet, la Fiscalia assenyala en la seva querella que els dos empleats de Barcelona Regional estaven “directament vinculats a Antoni Vives”, que va ser president del consell d'administració de l'empresa durant el govern de Xavier Trias per la seva condició de regidor d'Urbanisme i tinent d' alcalde d'Hàbitat Urbà de Barcelona. L'últim dels querellats és Guillermo Hugo Müller, que va ostentar el càrrec de director general de Barcelona Regional.

Arxivades les contractacions amb Pujol

Per contra, la Fiscalia ha arxivat la investigació sobre l'activitat de l'empresa Barcelona Regional durant el mandat de CiU que incloïa les adjudicacions a firmes controlades per Pere Pujol, un dels fills de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. El govern d'Ada Colau el va portar al ministeri públic en apreciar possibles irregularitats en les contractacions de l'entitat.

Un cop analitzats els expedients de contractació, que van ascendir a 4,5 milions entre 2012 i 2015, el ministeri públic conclou que els contractes de Barcelona Regional amb l'empresa de Pere Pujol inclouen “vicis purament formals, sense que els mateixos denoten una palpable arbitrarietat en la decisió adjudicadora”, el que no permet “anar més enllà de la seva consideració com a meres irregularitats administratives”, pel que no constitueixen il·lícit penal.

Similar és el diagnòstic que el fiscal fa de la gestió Barcelona Strategical and Urban System (BSUS), eina que Barcelona Regional feia servir per actuar en l'àmbit internacional, amb activitats de prospecció comercial a l'estranger i que va ser qualificada d'“èxit” per part de Xavier Trias.

Després de recordar que les pèrdues acumulades per BSUS entre 2009 i 2014 van ascendir a 719.200.000 d'euros, el fiscal resol arxivar el cas en descartar que la seva gestió fos delictiva, malgrat el “ruïnós resultat econòmic global d'aquesta activitat”.

Etiquetas
stats