Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Garganté, absolt perquè el metge a qui suposadament va coaccionar no el denuncia

Garganté, amb el puny en alt a la sortida del judic

Oriol Solé Altimira

Matí rocambolesc als jutjats de Barcelona. El regidor de la CUP de Barcelona, Josep Garganté, ha estat absolt d'un delicte lleu de coaccions per haver pressionat suposadament un metge perquè modifiqués l'informe de lesions d'un manter. El facultatiu ha afirmat davant del jutge que mai va denunciar els fets i que no tenia intenció de continuar amb el procediment. En aquest tipus de delictes, sense acusació no hi ha causa. El judici s'ha donat per acabat en dos minuts amb l'absolució de Garganté.

Els fets van passar el 23 de març. Garganté i un membre del col·lectiu de suport als manters Tras la Manta -que també ha quedat absolt- es van acostar al Centre d'Atenció Primària Perecamps després que es produís una intervenció de la Guàrdia Urbana de paisà, el que va provocar una desbandada. Un dels venedors ambulants va caure a terra i es va lesionar.

Un guàrdia urbà va gravar en vídeo la conversa entre el metge i Garganté, on suposadament el regidor pressionava al facultatiu perquè canviés el seu informe de lesions del manter. El metge ha negat que les paraules de Garganté fossin una coacció. “No tinc cap interès a denunciar. Va ser un assumpte que ell esperava que jo posés una cosa a l'informe mèdic que no era veritat. I jo li vaig dir que no”, ha dit davant del jutge.

Com que és un delicte lleu de coaccions resultava indispensable que el perjudicat –el metge– es ratifiqués en la seva denúncia per començar el judici, cosa que no ha succeït. Se denúncia, ni la Fiscalia ni els sindicats de la Guàrdia Urbana de Barcelona que exercien d'acusació popular han pogut acusar el regidor.

Diversos urbans de Barcelona s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia per reclamar la dimissió del regidor. També hi han acudit manters i membres de l'esquerra independentista. S'han viscut alguns moments de tensió que no han anat a més.

“Hem estat mesos vivint un muntatge policial. L'oposició i els mitjans de comunicació ens havien sentenciat i avui el muntatge policial s'emporta una tremenda bufetada” ha afirmat Garganté, que ha sortit de la Ciutat de la Justícia amb el puny en alt.

Etiquetas
stats